Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Как да изберете продукт за избелване на зъбите у дома

Ако искате да направите усмивката си по-бяла  но не знаете откъде да започнете, говорете с вашия зъболекар и обмислете навиците си, бюджета си и желаните резултати.

„Ние оценяваме зъбите на всеки пациент и даваме препоръки за възможните ефекти от избелването,“ казва Джон Дайър, общ зъболекар в Montefiore Medical Center в Ню Йорк.

Например, ако пациентът е бил изложен на тетрациклинови антибиотици – общо лекарство за лечение на различни бактериални инфекции – като дете и резултатът е оцветени зъби, избелването ще бъде по-малко ефективно, казва Дайър. „Освен това, ако пациент пуши цигари или пие значителни количества кафе и червено вино, те може да получат добър начален резултат, но ще трябва да избелват по-често, за да поддържат нивото на белота.“

Когато разглеждате избелващи продукти за домашна употреба, е полезно да си зададете няколко въпроса:

  • Колко бързо искате по-бяла усмивка? Колко бързо работят продуктите за избелване у дома като например crest, варира в зависимост от типа на приложението и честотата на употреба. Ефектите от избелващите ленти и гелове могат да се видят след няколко дни употреба, докато избелващите пасти за зъби може да отнемат повече време.
  • Какъв е вашият бюджет? Цената на избелващите продукти за домашна употреба варира значително – дори в рамките на същия тип продукт. Но обикновено комплектите и лентите струват повече от писалките и пастите за зъби.

Как да избелите чувствителните зъби

Най-честият страничен ефект от избелването на зъби е чувствителността. Продължителността на лечението, интензивността и химическият състав на избелващия агент всички допринасят.

ADA отбелязва, че е необходима по-нататъшна изследователска работа за предотвратяване на чувствителността при избелване на зъбите. Когато говорите с вашия зъболекар, не забравяйте да попитате и за чувствителността. Вашият зъболекар може да препоръча предварителни или последващи избелващи ленти crest и други, които може да са работили за техните пациенти в миналото. Например, те може да препоръчат средство за десенсибилизация или флуоридно лечение за укрепване на емайла ви.

Лекувайте проблемите с оралното здраве първо. Кариес, напукани зъби или изложени корени на венците също могат да причинят чувствителност на зъбите, която може да се влоши от избелващите агенти. Ако имате признаци на кариеси или заболяване на венците, потърсете лечение от зъболекар, преди да опитате избелващи продукти за домашна употреба.

Как да избелите зъбите с брекети

Възможно е да имате перлено бяла усмивка, дори ако носите брекети. В зависимост от типа на брекетите, които имате, някои техники може да работят по-добре от други, тъй като традиционните брекети с скоби могат да направят някои методи за избелване трудни.

Междувременно избелващите тавички, които могат да се персонализират и заключат гела върху зъбите, за да намалят бактериите, може да са добър вариант за тези с лингвални брекети или сменяеми алайнери.

Обсъдете допълнително с вашия зъболекар, ако тези методи се окажат трудни или причинят дразнене на зъбите или венците. Те може да предложат по-персонализирана техника, която да отговаря на вашите брекети.

Прегледана: 320

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече