Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Двойник на Георги Парцалев предизвика смут – това ли е синът на актьора?!

Абсолютен двойник на комедийната легенда Георги Парцалев живее в малкото северозападно градче Грамада. За това алармират потребители на социалните мрежи. Копието на знаменития актьор е мъж на средна възраст, казва се Вальо Янчев и е музикант, споделят местните. Те обаче не могат да си обяснят мистериозната му прилика с Георги Парцалев по логичен път.

Често на Вальо му се случвало директно да го питат дали е син на големия артист, или дали имат някаква роднинска връзка. Той не знаел за такава, но отдавна бил забелязал поразителната прилика с един от най-известните ни актьори. Вече бил свикнал на втренчените погледи, въпросите и усмивките, които предизвиквал, където и да се появял. 

Бил отлично запознат с филмовите роли на своя прочут двойник, но не му идвало отвътре да се прави на негов имитатор и да печели пари по тази начин. Познати и приятели го навивали да участва в шоуто „България търси талант“, където смятали, че ще направи фурор, но той не търсел слава. Според него огромната визуална прилика с Парцалев била просто случайност и никой от семейството му не е имал честта да познава царя на комедията лично.

За Георги Парцалев се знае, че приживе не е имал свои собствени наследници, макар да е искал и да е бил на път да стане баща по време на младежката си любов с красавица на име Анастасия.

Тя била студентката по руска литература от Силистра. За нейното съществуване се разбра от мемоарите на гениалния актьор, писани от Георги Тошев доста години след кончината на Парцалев. 

Звездата от „С деца на море“ се влюбил в Анастасия от Силистра в Народната библиотека, докато той се готвел за роля в постановка на Сатиричния театър. Двамата често били забелязвани в Докторската градина и в малката сладкарница на ул. „Иван-Асен“, където редовно си поръчвали боза и реване. Анастасия и Георги прекарвали цялото си свободно време заедно, говорейки за руска литература и театър.

Момичето, което било 9 години по-малко от актьора, било запленено от деликатността на своя кавалер. Техните любовни отношения продължили няколко месеца и приятелите на Парцалев били убедени, че най-сетне Георги е срещнал жената на своя живот. Двамата искали да имат дете. Но съдбата отредила друго. Анастасия си отишла без време от левкемия – същата болест, която години по-късно отнема и неговия живот, пише „Ретро“.  

Наскоро почина и последната жива близка роднина на актьора – неговата братовчедка Наталия. Преди това издъхнаха зет му арх. Георги Натов и сестра му Теодосия, които бяха преки наследници на комика. В родния му град Левски има много носители на фамилията му, които му се падат родственици, но от по-далечна кръвна линия.

Прегледана: 550

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече