Майсторът на сушито от „Мастършеф” Петър Михалчев показа колко добре си изкарва в Япония. Той често пътува към Страната на изгряващото слънце, за да черпи от извора познания за местната кухня и култура, тъй като е собственик на японски ресторант. В такива случаи не пропуска да посети тържищата, които са известни с качеството на храната, предлагана там.
Шеф Михалчев показа снимки в социалните мрежи, от които стана ясно, че е открил място със забележителни по размер, а вероятно и по качество, морски дарове и храна, приготвена по местни рецепти, пише Уикенд. „На рибния пазар в Окинава”, уточни мястото шеф Михалчев. Размерите на морските дарове, които показва, са толкова внушителни, ако ги сравняваме с тукашните находки в Черно море, че човек би могъл да си помисли, че горките мекотели са мутирали вследствие на радиация.
Коментарите са затворени.