Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Рафи спаси Мария в „Капките”

Арменецът направи истинската имитация на „Рики е повери”, само че зад кадър

Дребничкият, но изключително талантлив Рафи Бохосян спаси имитацията на Мария в шоуто „Като две капки вода” миналия понеделник. Тя трябваше да влезе в образа на Анджела Брамбати от „Рики е повери”, с което се справи на средно ниво. Но никому непознатият младеж от дясната й страна беше блестящ като колегата на италианката – Анджело Сотджу. Зрителите веднага разпознаха гласа на Рафи, с който момчето пееше. Партията очевидно е била записана предварително и изпълнена от буфосонхронист на сцената, за да пооправи песента на чалгаджийката.

Мария много се старае в „Капките” тази година и това се забелязва от зрителите. Фактите обаче са красноречиви – тя не е виновна, че няма талант за нищо повече от посредствените изпълнения, които показва на сцената в шоуто на Нова телевизия. Както се казва, толкова си може. Миналия понеделник, както обикновено, звездата с характерни устни не беше блестяща в образа на Анджела от „Рики е повери”, макар че пролича, че прави всичко, на което е способна. Въпреки че пя фалшиво и се държеше сковано на сцената, много от феновете на италианската естрада бяха доволни – не толкова заради нея, колкото заради човека с китара отдясно на уж професионалната певица. Той пееше в пъти по-добре от нея с гласа на Рафи Бохосян. Пролича, че момчето с китарата беше буфосинхронист от балета, а дребничкият арменец беше записал партиите на Анджело. В предаването така и не обявиха кой наистина пее с Мария, но зрителите го разпознаха. Рафи вече два пъти е печелил „Капките”, а освен това е бил победител и в „Х Фактор”.
„Най-добре се получи имитацията на Анджело Сотджу (китара)!”; „И текста си знаеше момчето. Браво!”; „Това момче пя страхотно, то направи песента!”; „Кой е русият младеж! Той е супер!”, заваляха в социалните мрежи похвали към буфосинхрониста. „Пееше Рафи, а това момче само имитираше”; „Добре, че беше Рафи, да запълни изпълнението”, „Има вокален съпорт на сцената! Защо?!”, включиха се в дискусията зрители, които смятат, че Мария не се справя със задачите си в шоуто, особено с пеенето. „И тя е певица!!! Супер фалшиво и равно! Уна трагедия гранде! Ако не беше фалшиво и не понижаваше непрекъснато, щеше да е идеална имитация”, коментират хората.
В журито Димитър Ковачев-Фънки се почувства длъжен да защити ощетената си откъм талант бивша колежка от несъществуващото вече предаване на Би Ти Ви „Мюзик айдъл”. Той отбеляза, че шоуто не е за пеене, а за имитиране. „Тук всички могат да пеят! Не слушайте толкова много вокалния педагог Етиен Леви!”, каза той. Но пропусна да отбележи, че имитациите, които се правят в „Капките”, са на певци, следователно е редно хората на сцената, освен всичко останало, и да пеят добре.
Мария засега е на 6-о място във временното класиране, а на финал отиват само първите четирима. До края на състезанието обаче остава цял месец, така че тя все още има шансове да се класира в четворката. Това става най-лесно с мощна подкрепа от страна и на журито, което може да си затвори очите за грешките и да оправдае фалшивото й пеене, и на продукцията, която може да манипулира „бутона на късмета”, за да й се падат близки до вокалните й данни песни. В същото време, както в случая с Рафи, включването на талантлив певец в изпълнението й, който да я подкрепи, също оправя лошото впечатление от нейните изяви.

Прегледана: 230

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече