Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Почистване и грижа: Поддържане красотата на гранитогреса в банята и терасата

Гранитогресът е популярен избор както за бани, така и за тераси, заради своята здравина, красота и лесна поддръжка. Въпреки това има някои разлики в начина, по който трябва да се грижите за гранитогреса във вътрешни и външни пространства. Ето подробно ръководство за поддържане на гранитогреса в банята и терасата в отлично състояние:

Почистване на гранитогрес в банята

 • Ежедневно почистване: Избърсвайте пода и стените на банята с мека кърпа или метла след всеки душ, за да премахнете водата, сапунените остатъци и космите. Това ще спомогне за предотвратяване на натрупването на петна и мръсотия по плочките.
 • Редовно почистване: Почиствайте пода и стените на банята поне веднъж седмично с неутрален pH почистващ препарат, специално предназначен за гранитогрес. Избягвайте абразивни почистващи препарати, които могат да надраскат или повредят плочките.
 • Отстраняване на упорити петна: За да премахнете упорити петна като мухъл или плесен, можете да използвате смес от белина и вода в съотношение 1:10. Нанесете сместа върху петното, оставете я да престои за няколко минути и след това изтъркайте с мека четка.
 • Повторно запечатване: Запечатването на вашите гранитогресни плочки в банята, ще създаде защитна бариера, която ще предотврати петна и разливи. Гранитогресът по принцип трябва да се запечатва на всеки 1-2 години, в зависимост от честотата на ползване.

Изборът на правилната шарка за лесна поддръжка

Що се отнася до бани, които изискват по-малко почистване, изберете гранитогрес с „петниста“ шарка. Такъв тип бихте могли да откриете на гранитогрес за баня от Герака.  Еднородните цветове са склонни да показват петна и замърсявания по-видимо в сравнение с естествено многоцветните гранитогресни плочки.  Шарки, имитиращи мрамор или друг естествен камък с жилки и различни тонове, вършат чудесна работа в прикриването на ежедневните следи от ползване, създавайки усещане за чистота за по-дълго време между отделните чистения.

Почистване на терасата

 • Редовно почистване: Замитайте или почиствайте терасата редовно, за да отстраните отломки като листа, мръсотия и пясък. Това ще спомогне за предотвратяване на драскотини и износване на плочките.
 • Почистване под налягане: За да отстраните упорити замърсявания, можете да почистите терасата си с водоструйка под ниско налягане. Внимавайте да не използвате твърде високо налягане, тъй като това може да повреди плочките или да отстрани фугиращата смес.
 • Отстраняване на специфични петна: За да отстраните специфични петна като масло или ръжда, може да използвате специални почистващи препарати, предназначени за гранитогрес. Следвайте инструкциите на производителя внимателно.
 • Запечатване: Редовното запечатване на гранитогреса на терасата е особено важно. UV лъчите, дъждът и други атмосферни условия могат да увредят повърхността на плочките. Обичайно терасите се запечатват ежегодно или на всеки две години, в зависимост от излагането на атмосферни условия.

Изборът на правилната шарка за по-лесна поддръжка на терасата

За тераса изберете гранитогрес със шарка, която прикрива естествените замърсявания, които идват отвън – следи от листа, прах, дори следи от дъжд. Шарки, които имитират естествен камък, особено такива с жилки или многоцветни петна, маскират тези отлагания. Помислете също и за по-тъмен цвят на гранитогрес за тераса – това прави поддържането на вид на чистота много по-лесно.

Съвети за поддръжка и на двата вида гранитогрес

 • Подложки и постелки: Използвайте подложки на входната врата и под саксии за растения, за да предотвратите появата на драскотини и замърсявания.
 • Незабавно почистете петна: Избършете незабавно разливите и петната, за да предотвратите дълбокото им задържане в материала.
 • Подходящи почистващи препарати: Винаги използвайте неутрални почистващи препарати, специално разработени за гранитогрес. И никога не смесвайте различни почистващи средства, тъй като това би могло да увреди повърхността.

Поддържането на гранитогреса в банята и терасата в отлично състояние изисква редовно почистване и запечатване. Използвайки правилните техники и продукти, можете да гарантирате, че вашите гранитогресни подове и стени ще изглеждат красиви в продължение на много години.

Прегледана: 275

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече