Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Шеф Веси от „Преди обед” е баба на 4 внуци

Шармантната г-жа Цурбрюг е омъжена за швейцарец, била фейсконтрол в началото на 90-те и отворила първия вино бар у нас

Животът на шармантната кулинарка Веси Цурбрюг в предаването „Преди обед” по Би Ти Ви е също толкова цветен, колкото е и визията й. Винаги усмихнатата блондинка е работила като фейсконтрол в столични заведения в началото на 90-те години, след което отворила първия вино бар у нас. Така че освен към храната, Веси има отношение и към напитката на боговете, пише Уикенд.

Веси има влечение и към музиката, не само заради дейното си участие в клубния живот в столицата, а и заради призванието на сина си Роберт. Той е плод на любовта й с швейцареца Зигфрид Цурбрюг, с когото са заедно вече повече от 20 години. Съпругът на Веси има две деца от предишен брак, а от тях – четирима внуци. Така че кулинарката в „Преди обед” вече е баба.
Веси Цурбрюг е част от екипа на „Преди обед” от самия старт на предаването, само че винаги е работила зад камерите. Затова, когато получава предложението да води кулинарна рубрика, е въодушевена от възможността да се изяви в ефир, но и леко разколебана дали да приеме предизвикателството. Защото все пак не е професионален кулинар. Съпругът й Зигфрид, за когото последно се знаеше, че е швейцарски дипломат, има заслугата колоритната дама да се впусне в приключението. Той също е доста талантлив кулинар и успява да окуражи жена си да приеме. Така че Веси казва „да” и прекарва лятната ваканция на „Преди обед” през 2021 г. в настройка за новото поприще във вилата си в село Дълбоки дол, край Троян, откъдето е родом. На спокойствие, сред живописната природа на този край, Веси Цурбрюг чете кулинарни книги – закупила си около десет, градинарства и слуша музика. Когато първият й ефир наближава, тя отделя време и за разкрасителни процедури. От години Веси се доверява на столична дерматоложка, с чиято помощ поддържа младежкия си вид и сияйна кожа.
Веси Цурбрюг не е професионален готвач, но пък и идеята на рубриката й „Да, шеф” като че не го изисква. Нейната задача е да представя изявени готвачи, с които да приготвя вкусни и полезни гозби, както лесни, така и по-сложни ястия от международната и българска кухня. Преди всяко готвене в ефир, Веси получава рецептата от госта си, която ще изпълнят, и се заема да прочете всичко за нея – как се приготвя въпросното ястие, с какви продукти и подправки. Старанието й се оценява от зрителите, но във времето е имало и критика. Най-често съветите на зрителите в социалните мрежи са да не ползва чуждици, понеже голяма част от аудиторията може да не ги знае. Що се отнася до визията си, Веси не ползва услугите на стилист. Сама избира дрехите си за ефир плюс впечатляващите бижута, които са неизменна част от личния й стил.
Екстравагантната дама би могла да обогати рубриката си, като прибави и избор на вино към всяко ястие, което приготвя в ефира на „Преди обед”. Познанията й не са за подценяване, тъй като в края на 90-те Веси, която до преди това е работила като фейсконтрол в столични клубове, сред които и култовия  „Спартакус”, отворила първия вино бар в България. За целта тя внасяла вина от цял свят, заради което и доста пътувала. Летяла често дори до Австралия, за да избира вина от тамошни изби. Отказала се от вино бара, когато синът й Роберт станал първокласник. Веси решила, че ще е най-добре да се посвети на детето си. Тогава, както всякога, съпругът на водещата на „Да, шеф” я подкрепил.
Веси и мъжът й Зигфрид се запознали през 1999 г. в ресторант в центъра на столицата. Още от самото начало не се колебаели дали да живеят в България или в родната му Швейцария. Опознавайки Веси, Зигфрид се убедил, че тя няма да е щастлива далеч от семейството и приятелите си. Останали, но и днес често пътуват до Цюрих, Швейцария. Така че Веси е доста добре запозната и с ресторантите, и с нощните заведения там.

Прегледана: 730

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече