Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

ЗИМНА ПРИКАЗКА: Курортът „Мальовица” чупи рекорди (СНИМКИ)

От 2020 година насам планинският курорт „Мальовица”, намиращ се в живописната Рила планина, е обект на значителни инвестиции и претърпя пълна трансформация. Резултатите вече са на лице – през последния януарски уикенд рекорден брой любители на зимните спортове и планината посетиха най-бързо развиващият се курорт в България.

Това беше и първият уикенд за този ски сезон, през който имаше и нощни спускания, които са предпочитани от много фенове заради неповторимата атмосфера.

Любителите на белите спортове, които посетиха „Мальовица” през почивните дни, споделят, че са приятно изненадани от ниските цени за ползване на съоръженията, ски гардеробите, ски инструкторите и дори на ресторантите.

„Мальовица” е подходящо място и за любителите на силни усещания не само защото районът е предпочитано място за алпинизъм. Другата причина е, че именно поради разчупения ландшафт и дебелата снежна покривка вдигането на адреналина за търсещите екстремни изживявания е гарантирано.

Но в курорта „Мальовица” има място и за начинаещите. За всички, които сега прохождат в зимните спортове, е отредена малката писта на Меча поляна с минимален наклон, на която инструктори с дългогодишна експертиза, професионализъм и специален индивидуален подход помагат в първите им стъпки.

Едно от интересните места около емблематичната мальовишка Меча поляна е специалната писта за шейни, където и малки и големи се забавляват спускайки се по стръмния склон, а след това качването е лесно благодарение на модерната транспортна лента.

„Рекорден брой туристи посетиха курорта „Мальовица” този уикенд. Всички трасета са отворени. Целият ни екип работи неуморно, както в работата с клиенти, така и по поддръжката на съоръженията. Стараем се ски сезонът да премине максимално гладко и всички да са доволни.“ заявиха от Управата на курортния комплекс.

Прегледана: 840

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече