Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Радикална промяна: Борис Търновски се връща в Испания

Пазителят на короната се върна Испания, започна да учи международни отношения

Престолонаследникът за царския престол Борис Търновски предприе радикална промяна в живота си. Пазителят на короната се завърна да живее в Испания, пише България Днес.

Години наред синът на покойния княз Кардам бе в Англия, където странеше от светлините на медийното внимание. Там Борис учи изящни изкуства – в Университета по изкуствата в Лондон. След като завърши, стартира своя проект BSCG Art. Това е името, с което подписва удивителните си акрилни скулптури, вдъхновени от Василий Кандински, Хуан Миро и Доналд Джъд. От няколко седмици Борис се е завърнал в Мадрид. И това не е единствената промяна, която е предприел. Българският престолонаследник започна да следва магистратура по международни отношения в IE Business School. След това се надява да излезе на световния бизнес пазар.

Внукът на Симеон Сакскобургготски е решен да си проправи път в този професионален свят. Борис Търновски е преминал различни курсове в Лондонското училище по икономика и политически науки, откакто се дипломира като бакалавър по изящни изкуства през 2019 г., съобщи списание „Hola“. Все пак Борис не е оставил настрана скулптурата. Той продължава да създава нови творения.

„Майка ми ни възпитаваше в изкуството от малки и всекидневното виждане на нейните работи оказа влияние върху развитието ми. От друга страна баща ми въпреки, че е учил нещо съвсем различно, също беше изключително креативен“, споделял е Борис преди няколко години. След завръщане си в Испания българският престолонаследник отново е в светлините на прожекторите. Първо присъства на 18-ия рожден ден на принцеса Леонор в Ел Пардо. Българският престолонаследник бе придружен от майка си Мириам, брат си Белгран и други членове на царско семейство. След това беше и на сватбата на херцогинята на Мединасели. Там внукът на царя хванат за ръка с холандската принцеса Амалия. Борис пътува с майка си и до Португалия дни преди това, за да присъства на сватбата на Мария Франциска де Браганса.

Прегледана: 1310

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече