Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Мира Добрева след излизането от кома: Два дни бях между живота и смъртта!

През доста тежък момент преминава Мира Добрева. Емблематичната водеща на БНТ е след операция от перитонит, но вече е по-добре и живота е извън опасност. Пълното ѝ възстановяване обаче ще продължи доста дълго – може би половин година, или дори повече.

За да бъде спасен живота й, Мира Добрева е приведена в медикаментозна кома в петък. На практика, в продължение на около 2 дни е имало реален риск тя да не оцелее. „Давам си сметка, че живея втори живот. Два дни съм била между живота и смъртта”, казва легендата на „По света и у нас”.

Преди броени дни дъщерята на журналистката Лори шокира последователите на майка си в социалната мрежа, като заяви, че Мира Добрева е поставена в медикаментозна кома и животът й е в опасност. Тогава Лора не разкри подробности, но призова почитателите на звездата да се молят за оздравяването й. След като плъзнаха слухове, че тв звездата е получила усложнения сред липосукция, от семейството уточниха, че всъщност се касае за перитонит.

Сега възстановяването й ще продължи в домашна обстановка.

Преди да постъпи за спешна операция в „Пирогов”, Мира е била в добро здраве, не се е оплаквала от болки и даже се е качила до Рилските езера с цялото си семейство. Тя се чувствала в отлична форма и планинският преход изобщо не я затруднил. Два часа след като се прибрала в София, водещата започнала да усеща остри прорязвания в коремната област. По принцип, коремът е слабото й място – тя е имала проблеми още преди 2 години, издават нейни близки.

„Не ми се мисли какво щеше да стане, ако още бяхме в планината, когато мама се влоши. Може би нямаше да е сред живите. Оцеляването й беше въпрос не на часове, а на минути. Трябваше да се реагира бързо и да влезе за спешна операция”, разказва Лора за злощастния ден, в който майка й се разминала на косъм със смъртта.

Хирургичната интервенция преминала успешно, но за беда, след това водещата развила допълнителна инфекция и други усложнения. Наложило се да бъде вкарана в реанимация и поставена в медикаментозна кома. Лора е благодарна на всички медицински лица, които са положили усилия днес Мира Добрева да бъде извън опасност.

Журналистката все още е слаба физически, но когато се възстанови, сама ще разкаже какво е преживяла, споделя дъщеря й. На този етап Мра Добрева има нужда само от спокойствие и дълга почивка. В трудните моменти до нея е и съпругът ѝ Жоро Торнев, с когото са разделени от 2 години, но още нямат официален развод. Въпреки неразбирателствата помежду им в миналото, той все още обича и уважава Мира, която е майка на 15-годишния им син Георги.

Прегледана: 1745

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече