Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Снежана Макавеева плаче всеки ден

Преди 5 години актрисата оцеля на косъм в катастрофа, сега жали за кучето си, което починало, докато тя участвала в „Сървайвър” в Доминикана

Снежана Макавеева е изгубила кучето си Кари, пише Уикенд. Питбулът на актрисата е починал, докато тя е била в Доминикана за участието си в „Сървайвър”. Чак сега блондинката събра сили да сподели мъката, която преживява. Явно за нея четириногото е било много повече от домашен любимец.

Това са част от изпълнените с болка словоизлияния на звездата в мрежата: „Това е последната ни снимка, любов моя! В деня, в който тръгнах към Доминикана! Един живот не стига! Кучешкият живот заслужава да е най- дълъг, а пък е най- кратък. Ти си истинският сървайвър, любов моя, всички казваха, че няма да издържиш, а ти беше толкова щастлива и живееше заради мен, знам го. Изчака ме да замина толкова далеч да изживявам мечтите си, за да се отпуснеш и да тръгнеш по следващия си път. Отново мислейки за мен. Да не те видя и да не ме боли. Боли ме. Страшно ме боли. Завинаги. Толкова време не вярвах и не намирах сили да мисля и да пиша за теб, получавах паник атаки и спирах да дишам. Но знам, че трябва да те пусна. Да, колкото и да са ни винили, че сме обсебени една от друга, това беше и остава най-силната връзка в живота ми. Сигурна съм, че само майчината може да се сравни. Обичам те безкрайно. Благодаря ти, че 14 години избра да бъда на първо място в сърцето ти, а ти беше на първо място в моето. Само ние си знаем какво сме преживели.
Благодаря и на всички, които обичаха Кари и бяха част от приказния й живот. Не знам дали и как щях да се справя, ако не бях минала през „Сървайвър”, затова благодаря и на него. Това беше една паралелна реалност, която така главоломно ме завъртя, че когато се върнах, усещах, че съм затворила много врати от стария си живот. Аз самата се усещам променена. Любов моя, ти ще останеш константа в сърцето ми завинаги. Ти си моята безкрайност!”
От думите на Снежана личи, че много страда за починалото си куче. Актрисата е бунтарка и чепат характер от малка – само четироногото успявало да разтопи сърцето й. Сега участничката в „Сървайвър” е решила да започне нов етап от житейския си път и най-накрая да си позволи да бъде щастлива – не само в професионалния, но и в личния си живот.
За Макавеева се носят какви ли не легенди в артистичните среди. Говори се, че е имала връзки и с мъже, и с жени – нещо, което тя не отрича. Танцувала е в балет „Сатен”, играла е в хитовия сериал „Под прикритие”, както и в редица постановки на сцените на българските театри. Пътувала е много по света, защото е работила и като модел, най-вече в Азия.
Актрисата има трима по-възрастни братя. Тя, като най-малка, разполагала с най-голяма свобода. „С 4 деца вкъщи майка ми и баща ми бяха решали, че е най-добре да ме оставят на свобода. По-голямата част от детството ми е минала в дядовата вила в Чибаовци – след 104 села последното е нашето. На една скала е къщата… И сега ходя там – предимно сама. Отцепвам се – паля си огънче, правя си скара, чета си, преди се разхождах с кучето ми. Харесва ми да съм отшелник”, разказвала е Снежана.
Като дете тя износвала дрехите на братята си, придобила техните маниери, обичали да ритат топка заедно, да ловят гущери. Все пак обаче успяла да запази и женското в себе си. „Държах си на розовите рокли и русите букли”, споделяла е звездата.
Преди 5 години Макавеева оцеляла на косъм при автомобилна катастрофа. „Благодаря на Господ, по чудо оживях. Сама си минавам през подобни моменти, затова не съм разказвала. Стана заради аквапланинг. Пътувахме с приятели по най-красивата гръцка магистрала към Игуменица. Важното е, че колата ми се оказа със странични въздушни възглавници и оцеляхме благодарение на тази екстра и естествено – защото си бяхме сложили коланите. И от полицията, и от службите, и от линейката се питаха как така нищо ни няма”, връща лентата на спомените Снежана.
След този инцидент тя за пореден път преосмислила живота и ценностите си. Зарекла се да не се тормози повече с битовизми и да не вини обстоятелствата, а сама да ги създава.
Актрисата признава, че често плаче – почти всеки ден. Тя вярва, че мъката трябва да се излива и да даваме воля на чувствата, за да пречистваме душата си. Точно така направила и след смъртта на кучето си. Губила е също и близки хора. „Урокът, който получих, когато загубих моя близка, е, че няма нищо друго страшно. Да държиш ръката на 33-годишната си приятелка в линейка по път към хоспис, където да прекара последните си дни, е нещото, което разби всичките ми други притеснения на пух и прах. Толкова години се учим на търпение, смирение, на доброта и разбиране, но, за съжаление, когато се случи най-страшното, урокът е най-категоричен и значим”, разсъждава актрисата.
Макавеева има силен характер и несполучливите й връзки досега не са я сломявали. „Хората, които наистина са успявали да ми влязат под кожата, се броят на пръстите на едната ръка”, твърди блондинката.
Преди време Снежана мечтаела до 25 години да е омъжена и с деца, но животът я отвел в различна посока. На 33 тя още не е открила правилния човек за себе си. Най-голямата й любов и сродна душа досега е именно питбулът Кари, който за съжаление, вече не е сред живите.
„Никога не съм съжалявала за нещо, което съм направила. Правила съм и хубави, и лоши неща. Харесвам Марк Твен, който казва, че ще съжаляваме много повече за нещата, които не сме направили, отколкото за тези, които сме. И да си гоним мечтите. Аз моите всичките ще си ги осъществя!”, зарича се звездата от „Под прикритие” и „Сървайвър”.

Прегледана: 925

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече