Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Грижа за детската кожа – слънцезащита и през зимата!

Когато става въпрос за грижа за кожата на децата ни, често мислим за слънцезащита през лятото. Но знаете ли, че е също толкова важно да предпазваме кожата им и през зимата? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се грижите за кожата на децата си през студените месеци.

Когато става въпрос за слънцезащита за деца, често си мислим, че това е нещо, за което трябва да се притесняваме само през лятото. Истината обаче е, че уврежданията от слънцето могат да настъпят по всяко време на годината – дори и през зимата!

Ето защо е толкова важно да се грижите за кожата на детето си целогодишно и да сте сигурни, че то винаги е защитено от вредните слънчеви лъчи. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите това:

1. Облечете ги в защитно облекло. Когато избирате дрехи за детето си, винаги избирайте такива, които осигуряват добро покритие. Ризи с дълги ръкави, панталони и шапки са чудесни варианти.

2. Нанасяйте слънцезащитни продукти. Дори в облачни дни слънчевите лъчи могат да проникнат през кожата и да причинят увреждания. Затова е важно да нанасяте слънцезащитен крем върху откритата кожа на детето си – включително лицето, шията, ръцете и краката. Изберете от детската серия тук: https://sunlike.bg/bg/category/seria-za-deca, която е специално разработена за нежната детска кожа.

3. Потърсете сянка. Винаги, когато е възможно, се опитвайте да държите детето си далеч от пряка слънчева светлина. Ако ще бъде на слънце за продължителен период от време, уверете се, че има сенчесто място, на което да се оттегля от време на време.

4. Нека приема много течности. Важно е да поддържате детето си хидратирано, когато е навън на слънце. Уверете се, че пие много вода, и избягвайте сладки напитки като газираните.

5. Проверявайте за признаци на увреждане от слънцето. Бъдете нащрек за всякакви промени по кожата на детето си, като зачервяване, мехури или лющене. Ако забележите някой от тези признаци, не забравяйте да потърсите медицинска помощ веднага.

Като следвате тези съвети, можете да помогнете да запазите кожата на детето си здрава и защитена през цялата година. Затова не забравяйте за слънчевата безопасност тази зима – тя е също толкова важна, колкото и през лятото!

Как да нанасяме слънцезащита на дете?

Не е тайна, че слънцезащитата е важна, особено за децата. Но знаете ли, че има правилен начин за нанасянето ѝ? Предлагаме ви кратко ръководство за това как да нанасяте слънцезащитен крем на дете, предоставено от експертите на Американската академия по дерматология:

1. Изберете слънцезащитен продукт с широк спектър на действие, който е водоустойчив и има SPF поне 30.

2. Нанасяйте слънцезащитен продукт върху цялата открита кожа, включително лицето, ушите, шията и ръцете. Не забравяйте да нанесете слънцезащитен продукт на гърба на ръцете и краката.

3. Нанасяйте слънцезащитен продукт 15 минути преди да излезете навън.

4. Нанасяйте слънцезащитния крем отново на всеки два часа или по-често, ако детето ви плува или се поти.

5. Използвайте балсам или крем за устни, който съдържа слънцезащитен фактор SPF поне 15.

Сега, след като знаете как да нанасяте слънцезащитни продукти, уверете се, че разполагате с подходящия слънцезащитен продукт за вашето семейство. Американската академия по дерматология препоръчва слънцезащитни продукти, които не съдържат оксибензон, оксиноксат и парабени. И винаги не забравяйте да проверявате срока на годност на слънцезащитния си продукт!

Нанасянето на слънцезащитен крем на детето може да бъде трудна задача, но е важно да се прави, за да се предпази деликатната му кожа от вредното въздействие на слънцето. Съществуват няколко прости съвета, които могат да улеснят процеса, като например използването на слънцезащитен спрей и нанасянето му на добре проветриво място. С малко търпение и практика можете да помогнете на детето си да се предпази от вредните слънчеви лъчи.

Прегледана: 3675

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече