Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

7 умопомрачителни факта за неродените бебета, които много хора не знаят

Бебетата се усмихват, мръщят и дори слушат, докато още са в утробата. Те реагират по различен начин на това, което им харесва и на това, което не им е по вкуса.

Ето и 7 умопомрачителни факта за неродените бебета, които много хора не знаят:

  1. Бебетата реагират на различни храни

Изследователи, наблюдавали бъдещи майки чрез 4D ехограф, са успели да уловят емоциите на бебетата в утробата. Когато майките се хранят с плодове, бебетата се наслаждават на вкуса и се усмихват. Но когато бъдещите родителки им „сервират” порция зеле, например, мъничетата повдигат горната си устна и правят тъжни физиономии.

Всичко това означава, че неродените бебета реагират на вкуса и определено предпочитат по-сладките вкусове.

  • Те имат окосмяване по цялото тяло, което изчезва преди раждането

Неродените бебета са покрити с много тънък слой окосмяване. Тези фини косъмчета са като кадифе, което покрива цялото тяло от 15-та седмица нататък. Това окосмяване изчезва малко преди раждането.

  • Неродените бебета също пишкат

Случва се за първи път през 9-та седмица. Бъбреците им са все още примитивни, но вече произвеждат малко урина. Това е първото им пишкане. В момента е много малко, но само след няколко седмици количеството ще е същото като това след раждането.

  • Те има свои пръстови отпечатъци

Пръстовите им отпечатъци започват да се формират през 10-та седмица и са уникални за всяко бебе, дори при еднояйчните близнаци.

  • Бебетата в утробата се плезят

От 13-седмица бебетата започват да изплезват език. На ехографа може да изглежда дори, че ви се плезят. Те също така се прозяват и го правят доста често: между един и три пъти на час. А също така плачат и докосват лицето си.

  • Кожата на нероденото бебе заздравява сама

Ако при хирургична интервенция, кожата на бебето бъде наранена, тя заздравява абсолютно сама. Раните се затварят сами и дори не остава белег.

  • Бебетата се раждат с 50% повече кости от възрастните

Бебетата в утробата имат 300 кости, като след раждането някои от тях се сливат и ще достигнат броя от 206.

Източник: bg-moms.com

Прегледана: 1635

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече