Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Любка Кумчева живее трудно с мизерна пенсия

Легендарната синоптичка получава едва 572 лева, почти не излиза от дома си

Трудни са старините на Любка Кумчева – една от легендарните фигури на телевизионния екран. Известната синоптичка се оттегли от професията преди 10 години, но въпреки огромния си трудов стаж продължава да получава символична пенсия. С новото увеличение от 1 октомври, легендата на метеорологията взима 572 лева, които едва й стигат, пише Уикенд.

Любка с неохота признава, че ѝ се налага да живее в постоянни икономии. Правила си сметка за всяко нещо, което слагала в кошницата в магазина. Дори най-нискокачествените колбаси били лукс за нея, а дните ѝ преминавали в скромния ѝ апартамент без никакво разнообразие, като театър, концерт или среща с приятелки в сладкарница. Кумчева все пак била благодарна, че поне не ѝ се налагало да дава цялата си пенсия за лекарства.
Противно на спекулациите, че била едва ли не на смъртен одър, които се появиха в медиите преди време, Любка заявява, че е що-годе здрава. „Като една възрастна жена е нормално вече да имам здравословни проблеми, но те не са тежки и не умирам“, категорична е синоптичката от близкото минало.
Въпреки че вече отдавна не работи в БАН, тя продължава да е добре дошла сред колектива. За всеки неин личен празник бившите ѝ колеги я канели при тях, за да се видят и да я изненадат с подаръци. През годините Кумчева винаги е срещала добро отношение у хората. Не само сред почитателите ѝ, които и досега я разпознавали, въпреки че е променила коренно визията си, но и у всички знаменитости, с които съдбата ѝ се пресекла в годините, изкарани в БНТ. Зрителите все още си спомнят времената, в които чакаха с нетърпение прогнозата на Любка, за да си планират утрешния ден. За съжаление, тя не получаваше заплатата на сегашните телевизионери и пенсията ѝ е в символичен размер. Легендата Кумчева, с която са отраснали поколения, има 23 години стаж в БНТ, десет от които пред камерите и 13 зад кадър.

Прегледана: 1575

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече