Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Георги Парцалев се преражда в правнука си

Малкият идва на бял свят на рождената му дата

„Синът ми се роди на рождената дата на Георги Парцалев – 16 юни. Не знам дали за Вилиян това е знамение, но аз вярвам, че е взел таланта на прочутия ми прадядо, тъй като, където и да отидем, детето ни не остава незабелязано“, споделя правнучката на великия Георги Парцалев – Цветелина.

Само след дни – на 31 октомври, се навършват 33 години от кончината на легендарния актьор, пише България Днес. „Баща ми Стефан Парцалев е племенник на Георги Парцалев. Семейството ми много се гордееше с факта, че Георги е бил народен човек и славата изобщо не го е променила. Когато поотраснах и започнах да задавам въпроси дали е имал жена и деца, чак тогава нашите ми казаха, че е обичал мъж. В това трудно време на соца той е бил достоен за възхищение, че не се е крил, просто не го е афиширал. За съжаление, аз съм се родила няколко години след неговата смърт и само от разказите на близки знам за актьора“, разказва още Цветелина.

До 7 клас тя учила и живяла в град Левски, след това семейството й се установява в Плевен. Сега красавицата живее със съпруга си във Велико Търново и учи право. Като малка искала да смени фамилията, защото децата не знаели кой е Парцалев, но родителите й били против.

„Сега съм горда с всичко, което е бил Георги Парцалев и с името си“, казва тя. 26-годишната жена също като популярния си родственик искала да става актриса, но се отказала да кандидатства в НАТФИЗ. Никога обаче не било късно синът й да продължи славата на прадядо си.

Прегледана: 2260

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече