Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Трябва ли Софи Маринова да слезе от ефира на „Звездите в нас”?

Фолкаджийката продължава да не е наясно кого имитират участниците в шоуто

Софи Маринова тотално се изложи в последния излъчен до момента епизод на шоуто „Звездите в нас”. Фолкаджийката се държи като паднала от Марс, откакто е в журито на формата, в който трябва да оценява имитации на известни изпълнители. Тя не само че не познава добре повечето от оригиналите, но за някои дори не е и чувала. „Това е скандално! Софка няма място в журито!”, възмущават се зрители, пише Уикенд.

Преди да влезе в журито на „Звездите в нас”, Софи Маринова като цяло беше симпатичен персонаж в родния ефир. Тя будеше у публиката най-вече позитивни емоции и основно – смях. Колоритната ромка има навика да ръси бисер след бисер, породени основно от пълното й невежество към почти всички теми с изключение на собствения й жанр. Това не дразнеше никого до момента, в който тя бе вкарана като авторитет в „Звездите” и й бе поверена отговорността да оценява чужди постижения на сцената.

Зрителите на „Звездите в нас” вече трета поредна седмица недоумяват какво прави Софка в журито на шоуто. Тя не крие, че не познава огромната част от образите, които участниците имитират. Как оценява имитациите, ако не е запозната с оригиналите? Този въпрос е най-често задаваният на официалната страница на шоуто на Нова тв. Преди десетина дни ромската перла предизвика вълна от недоумение, като даде оценка за имитация на оперната легенда Мария Калас, след като призна, че никога в живота си не е била на опера. Това обаче е нищо пред „изпълнението” й миналата неделя, когато трябваше да оцени имитация на рок динозавъра Дейвид Ковърдейл, за когото за първи път чуваше. Зрителите избухнаха срещу Софка. Страницата на предаването моментално беше залята от молби да я отстранят от журито поради липса на елементарна култура в областта, в която дава мнение.

„Моля, обърнете внимание на музикалната култура на част от журито! Не е адекватно да се оценяват участниците, без журиращите да имат понятие чия имитация наблюдават!”, възмущава се зрителка, след като в ефир прозвуча реплика на Софка по адрес на Ковърдейл: „Тоя Дони ще го знае кой е!”, от което стана ясно, че самата тя не знае. „Повече няма да коментирам дали Софка има място в журито! О, свещена простота!”, е реплика на друга зрителка, втрещена от изказването на фолк звездата. Трета пък направо призовава: „Махнете Софка!”. И това са много малка част от негативните изказвания по адрес на иначе симпатичната изпълнителка.

Въпросът дали е редно Софи Маринова да е в жури на национална телевизия се повдига и покрай перипетиите на сина й Лоренцо, който в момента е обявен за общонационално издирване за трафик на мигранти. Певицата живее на семейни начала и с осъждания за рекет Гринго. Едва ли е редно знаменитост, чието най-близко обкръжение е криминално проявено, да се вихри в национален ефир, смятат медийни наблюдатели.

Покрай Софка гори и другата половина от нежната част на журито – Тита. Много от хората, които гледат „Звездите”, смятат, че тя също не е на мястото си. В общи линии най-одобряван от всички е Дони, който се изказва най-компетентно. Не случайно в последния лайв именно той обясни мотивите на журито да пусне напред два от отборите, а за останалите – да прекрати участието в състезанието. Дори и той обаче се изложи, като на няколко пъти произнесе грешно името на Дейвид Ковърдейл. По някаква причина музикантът беше решил да го прекръсти – ту на Кавърдейл, ту на Кавърдайл, като само веднъж произнесе името му правилно. Същият проблем имаше водещата Мария Игнатова, която уж му била фенка. Откъде дойде тази интерпретация, така и не стана ясно.

Каквато и да е историята около прекръстването, имитаторите на Ковърдейл бяха разкритикувани от журито, защото не го имитирали добре. Става въпрос за утвърдени на родната сцена музиканти – Ивайло Ранов-Шеки, който е популярен столичен рокаджия, вокалът на група „Ренегат” Константин Кацаров и Атанас Ловчинов, който преди време участва в „Х Фактор”, след като от млад се занимава с музика. Отпадна и отборът, който влезе в образа на Шакира. В него участие взе Йоана Димитрова от Монтана. Момичето е в каталога на артистите от фирмата на Саня Армутлиева – „Вирджиния рекърдс” и преди 5 години за малко да спечели „Х Фактор”. Класира се втора, отстъпвайки единствено пред четирите момичета от „4 Маджик”. Дони обясни, че тя е била прекалено добра имитаторка на фона на останалите две дами в отбора. Третите отпаднали бяха отбор „Тита”.

Прегледана: 3045

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече