Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Севдалина Спасова припадна на „Пирин фолк”

Севдалина Спасова, която изпълнява със съпруга си Валентин, обичаната песен „Сине, сине” си е тръгнала малко преди рецитала си на сцената на 30-ото юбилейно издание на фестивала „Пирин фолк”, пише Уикенд. Певицата, която бе и в журито на музикалното събитие на сезона, се почувствала зле и със съпруга й Валентин преценили, че е по-добре да се приберат. Според очевидци, тя е колабирала по време на генералната репетиция. Най-вероятно припадъка е провокиран от жестоката жега в Сандански.

Затова певицата пропусна участието си в програмата на фестивала. След появата на този слух, в музикалните среди веднага се припомни, че през февруари Севдалина постъпи в болница в Дупница, заради неразположение. Причината не е коронавирус, тъй като такъв не бил установен, тя и била ваксинирана. Два дни преди да постъпи в болницата, Севдалина загубила апетит и отслабнала. За щастие обичаната певица се възстанови бързо.

Голямото събитие на юбилейното издание на фестивала бе изявата на Сашка Васева. Публиката слуша със затаен дъх изпълнението й на „Зелените очи”, а след края му, стана на крака и в продължение на минути аплодира незрящата певица. Това е първото излизане на сцената на Сашка Васева след като претърпя операция в Германия, заради тумор в мозъка, а след това се подложи на продължително лечение. Тъй като все още се възстановява, Сашка пя на фестивала, седнала на стол, а младежи от ансамбъла, който бе до нея, й помогна да се качи и след това да слезе от сцената.

„Благодарим ти за упорития дух, който имаш! Да дойдеш на 30-ото издание на „Пирин фолк”. Прекрасната Сашка Васева с една от емблематичните песни, с която покори толкова много сърца, но и публиката на „Пирин фолк”, заяви водещият след края на изпълнението й.

Прегледана: 6375

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече