Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Какво да сложим в болничната чанта за бебето?

Макар че болницата осигурява различни санитарни материали, хубаво е жената да бъде подготвена.  Възглавница от вкъщи, за предпочитане такава с различен цвят от болничната, лента за коса или щипка, за да държи дългата коса далеч от лицето си по време на раждането са едни от есенциалните предмети за болницата. Тя трябва да донесе и няколко допълнителни кърпи за миене. Може да откриете някои от артикулите в магазин за бебешки стоки, какъвто е OhoBoho. В него ще откриете всичко за новороденото, включително и бебешки колички.

Носете си техника

Носенето на техника в болницата, ще помогне да се убие времето. Носете си зарядно устройство за електрониката. И накрая, вземете си възглавница за спане, тъй като непознатото болнично легло може да е неудобно.

Ако се притеснявате от липсата на контакти в болничната стая, носете удължител или преносимо зарядно устройство. Така ще можете да зареждате в движение. Възможно е да успеете да заредите устройството си в близкия стенен контакт, но е добра идея да си носите резервно зарядно устройство.

Лаптоп

Носенето на лаптоп е чудесна идея, ако разполагате с много свободно време, или сте от работливите мами. Ако нямате много багаж, бихте могли да обогатите болничната си чанта, като опаковате лаптопа и кабела за зареждане. Ако се притеснявате, че ще забравите важен предмет, винаги можете да помолите приятел или член на семейството да го занесе за вас.

Когато опаковате чантата си за болницата, не забравяйте да вземете най-необходимото и някои луксозни предмети. Луксозните предмети ще ви осигурят по-голям комфорт по време на раждането. Може да искате да опаковате и любимия си подкаст или плейлист, който да слушате, докато чакате бебето да се появи.

Носене на бельо

За разлика от традиционните болнични халати, болниците предоставят мрежесто бельо за еднократна употреба, което можете да използвате, докато се къпете. Добрата новина е, че след раждането, можете да си донесете собствено бельо и то често е с по-високо качество от предоставеното в болницата. Когато избирате бельо, избирайте удобни, свободно прилепнали артикули, които ще ви държат хладно. Не опаковайте най-хубавото си бельо, тъй като гърдите ви ще са уголемени и няма да можете да го носите след операцията.

Въпреки че в болницата ще ви предоставят бельо и дамски превръзки за еднократна употреба, добра идея е да вземете със себе си няколко допълнителни чифта, които ще ви помогнат да контролирате собствената си хигиена и външен вид. За разлика от обичайното ви бельо, болничното е по-удобно и по-малко вероятно да протече. Независимо дали ще изберете обикновен, памучен или мрежест чифт, ще се нуждаете от бельо, което ще ви предпази от протичане.

Носене на сутиен за кърмачки

Задължително носете сутиен за кърмачки в чантата си за болницата. Гърдите се променят по време на бременността и след раждането, а спортните сутиени често потискат лактацията. Сутиените за кърмене са особено полезни, защото са еластични и позволяват храненето на бебето. Сутиенът също така, ще ви помогне да се чувствате удобно по време на маратонските сесии за кърмене. Ланолинът е естествено решение за възпалени зърна.

Сутиенът за кърмене осигурява опора за уголемения бюст и помага да се задържат подплънките за гърди на място. Спортният сутиен също е полезен, особено ако раждате във вода. Подплънките за гърди помагат да се абсорбира млякото и да се спре изтичането. Може да искате да вземете със себе си и подложка за кърмене. Не за забравяйте на носите допълнителни долни гащи и абсорбиращи подложки. Спрей с хамамелис или лидокаин ще облекчи болката, която изпитвате от разкъсването.

Столче за кола

Когато излезете от болницата, можете да закарате бебето си до дома безопасно, ако сте взели столче за кола. Важно е да имате столче за кола със себе си, тъй като много болници не позволяват да се приберете у дома без него. Освен това, ще трябва да се уверите, че столчето за кола е монтирано, тъй като някои от тях са трудни за монтиране. Не забравяйте да опаковате шапки и чорапи за новото си бебе. Към столчето е добре да се сложат и играчки, които да забавляват новороденото, както и да придадат свежест към количката. Може да откриете подходящи играчки във всеки магазин за играчки.

Въпреки че новороденото бебе няма да се нуждае от много в началото, важно е да имате някои допълнителни дрехи за пътуването до дома. Въпреки че, не можете да опаковате нищо, което е твърде сладко, винаги е хубаво да имате някои допълнителни дрехи. В повечето болници ще има много одеяла, но вие можете да опаковате някои допълнителни.

Прегледана: 1840

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече