Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Актрисата Бойка Велкова става психолог на 63 години (Спря да носи грим и високи токчета)

Червенокосата театрална фурия Бойка Велкова, част от трупата на Народния театър, специализира психология на 63 години, пише „Галерия“. Актрисата се обучава вече трета година по специалността в Института за Неорайхианска аналитична психотерапия. Една от причините за нейното решение е амбицията й да изследва героините си техните емоции, страсти, мисли и желания.

„Това е откривателска дейност“, коментира актрисата, чийто талант изгря в киното през 1981 година с образа на Десислава от филма „Боянският майстор“ на режисьора Захари Жандов. Предстоят й още няколко вътрешни изпита, след което ще може да се похвали с нов успех, по план това трябва да се случи догодина.

Днес вечно елегантната Бойка е захвърлила пищните си бижута, авангардните дрехи и високите токчета. Залягайки над учебниците, актрисата решава, че няма смисъл от цялата тази помпозност да отиде до магазина с грим, например. „Обърнала съм другата страна на монетата – дори излизам без червило. Това са едни упражнения, в които човек трябва да е по-истински и по-смел. Но ми трябваше време, докато го разбера. Занимавам се със себе си“, казва Велкова в едно от малкото си интервюта.

Наскоро наяве излизат десетки любопитни неща, част от личния й живот. Една от големите й мечти в детските години е била да стане археолог. Имала е страхотно увлечение по древните цивилизации, световните мистерии, обвързани с Египет и много други. Желанието остава на заден план, когато разбира, че има възможност да попада в много и различни роли чрез театъра и киното, вместо в една.

Прегледана: 3715

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече