Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Има надежда! Сашка Васева разпознава гласовете на близките си

Лекарите позволиха на двете й деца да я посетят в болницата

Сашка Васева, която в рамките на два месеца претърпя три мозъчни операции в мюнхенска болница, бавно започва да се възстановява. Изпълнителката на ретро чалга хита „Левовете в марки” вече разпознава гласовете на съпруга и децата си, макар и бавно връща спомените от миналото, признава пред „Уикенд” съпругът й Христо Бакърджиев.

Васева е категорична, че ще се бори докрай за живота си и че ще мине и през това житейско изпитание. Тя понесла мъжки и без капризи и третата операция, която била за източване на вода от мозъка й. Състоянието й е добро, а лекарите вече обмислят каква рехабилитация да й изпишат и в кой санаториум да я изпратят за пълно възстановяване. По предварителна прогноза, дупнишката Мадона ще се върне към нормалния начин на живот чак след година.
Семейството й е плътно зад нея и е готово да й помага всячески. Заради силно затегнатите ковид мерки в Германия, свижданията в болницата са силно редуцирани. Мжът на певицата я посещава всеки ден и макар че притежава зелен сертификат за ваксинация, му се налага да прави PCR тест при всяко посещение на лечебното заведение.
„С триста зора успях да измоля от лекарите да пуснат дъщеря ни Христина-Елена да види майка си. С брат й Христо-Никола са много притеснени. На всяко излизане си правим тест. Ужасно е просто! Аз се чудя защо ни дойде това изпитание до главата! Какви ли не премеждия имахме, сега и Сашка! Добре, че е силна духом и не си позволява да се отчайва. Немските доктори свикнаха с характера й и я наричат „готин чешит”. Толкова голям патриот е, че настоява да пие само българска минерална вода. Немската става за пиене, но е варовита. В Мюнхен има няколко български магазина, но там наша вода не се продава, не зная по какви причини. С помощта на приятели успявам да намеря българска вода за съпругата си. Иска ни се да се възстанови бързо, но за съжаление нещата стават твърде бавно! Дори Коледата не сме планували – ще прекараме в зависимост от обстоятелствата. За децата най-големият подарък ще е здравето на майка им. Молим се за Сашка”, сподели притесненият Христо Бакърджиев.  

Прегледана: 2890

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече