Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Какъв килим да изберете за детската стая?

Идеалният килим за детска стая би бил самопочистващ се, без допускане на никакви петна и с гарантирано премахване на всички миризми, когато децата станат тийнейджъри. Е, всичко това е до голяма степен в сферата на фантазиите, но на пазара вече има страхотни предложения, които могат много да ви зарадват!

Пример за това са страхотните артикули тук: https://www.kamko.bg/category/podovi-nastilki/kilimi/detski-kilimi/.

А как правилно да изберете килим за детската стая? Ето някои важни съвети.

Какво трябва да е влакното?

Има четири основни типа влакна, от които да избирате: вълна, найлон, полипропилен или триекста (боядисан с разтвор полиестер).

Вълната безспорно е най-добрият изолатор от всички видове килими и е устойчива на износване, но е най-трудна за почистване. Освен това може да доведе до появата на алергии и астма. Найлонът се усеща чудесно и издържа дълго време. Лесно обаче ще избледнее в близост до прозорци.

Полипропиленът е устойчив на избелване и петна. Привлича мазнините, което затруднява почистването след няколко години. Усеща се груб на моменти, според някои потребители. Триекстата пък е дълготраен и мек материал, но се чувства малко мазен, когато е нов. Устойчив е на UV лъчи и петна.

Избор на цвят

По-лесно е да промените цвета на стените, отколкото цвета на килима! Опитайте светло кафяво, сиво или цвят въглен, за да скриете петната. За да е интересна стаята обаче, можете да компенсирате с по-ярки цветове на стените и да поставите атрактивни мебели и аксесоари наоколо.

Цветовете със среден тон, като кафяво и неутрално, също съвпадат добре с почти всеки цвят, което означава, че лесно можете да намерите издръжлив килим или постелка за игра, които няма да се конфронтират с останалата част от стаята и ще предпазят килима от износване.

Стойте далеч от кадифени и плюшени текстури

Тези стилове може да се усещат най-добре под малките боси крака, но също така е по-вероятно да абсорбират и задържат течни петна, прах и мръсотия. Те са по-сложни за дълбоко почистване и по-недостъпни за почистване с прахосмукачка, което прави тези артикули по-подходящи за зони с нисък трафик като вашата собствена спалня или стаята за гости.

Потърсете устойчив на следи килим

Когато избирате килим за зона с голям трафик, като детска стая или стая за игра, текстурата на килима, която избирате, ще има голямо значение. Берберският килим има луксозен вид, който може да е на място във вашия дом, но също така е достатъчно издръжлив, за да се справи с много малки тичащи крака и повишена активност.

Берберският килим е направен от къси, здрави бримки и влакна, които няма да показват следи. Те са идеални за зони с висок трафик и много игри. Това също така е твърда текстура, която няма да спъне нестабилните още деца, а издръжливостта ѝ означава, че няма да се притеснявате, ако децата оставят обувките си върху нея.

Опитайте рециклиран килим за детската стая

Рециклираните килими обикновено се правят с PET, който е устойчив на течности, издръжлив и не генерира много статично електричество. Той е идеален за зони с голям трафик, игрални зали, детски стаи и навсякъде другаде, където минават повече хора или където се практикуват всякакви игри.

Уют и топлина

Децата прекарват много време в стаите си и в по-голямата част от това време играят на пода. Килимът може да ги омекоти, като ги поддържа спокойни и топли, вместо малчуганите ви да седят на студен и неудобен твърд под.

Килимът не само осигурява комфорт и топлина, но и абсорбира звука, приглушавайки всички силни шумове. Това е идеално решение, когато детето ви има приятели, с които играе, тъй като не е нужно да смущават цялата къща или съседите ви с писъците и смеха си.

А най-страхотните модели килими за детска стая ще намерите тук!

Прегледана: 1930

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече