Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Щерката на Джуди Халваджиян стана художничка! 12-годишното момиче наследило таланта на Златю Бояджиев

Беатрис, дъщерята на Елена Димова и Джуди Халваджиян, е наследила таланта на знаменития си прапрадядо – големият художник Златю Бояджиев.

12-годишната Беа, както всички я наричат, вече има две изложби. Тя показа картини, рисувани с пастели и маслени бои, още преди да навърши 10 години. За двете й изложби й помогнали баба й Цена Бояджиева – внучка на Златю Бояджиев, която бе ръководител на галерия, и учителят й по рисуване маестро Иван Яхнаджиев, който познавал художника лично.

Беа проявява от малка и музикален талант. Когато е едва на 3 години, тя се влюбила в органа, след като баба й я завела в Софийската филхармония. След това Беа все карала семейството си да ходя на концерти с орган и оперно пеене. Скоро любовта към музиката я отвела в детския хор „Пим-пам” с известния композитор и ръководител Борис Карадимчев, пише „Уикенд“.

След като я чул да пее, той я поканил в хора. Беа останала за няколко сезона и се преместила във вокална група „Бон-Бон” под ръководството на Рози Караславова. С група „Бон-Бон” Беа участва в няколко мюзикъла. Покрай работата с режисьора и хореографа на спектаклите, Беа допълнително развива артистични умения. Родителите й силно я подкрепят.

Прегледана: 7895

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече