Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Отврат! Актьори се вихрят в латиносапунки със стари вмирисани дрехи!

Едни и същи тоалети се въртят до втръсване в латиноамериканските сапунки. Компаниите, произвеждащи теленовели на конвейер, трябва да инвестират повече средства в рокли, костюми и реквизит, ако не искат да загубят зрители. Публиката отдавна роптае, но недоволни са и актьорите, задето са принудени да играят пред камерите с протъркани от много носене дрехи, пише „Уикенд”.

„Случвало се гардеробиерката на продукцията да ми даде сако, пропито с потта на колежка. Толкова ли са ни ниски бюджетите, та да не можем да си позволим нови облекла или поне химическо чистене?”, коментира пред излизащо в САЩ испаноезично списание мегазвездата Габи Еспино. В същия дух се изказа преди време в интервю и колежката й ветеранка Виктория Руфо.

Телевизиите във всички южноамерикански държави пестят от тоалети, но най-странното е, че и в Щатите е така. Любимият на латиносите във Флорида канал Телемундо също облича с едни и същи рокли актрисите от различни сапунки.

За да не се подвизават с миризливи стари дрехи, докато са на работа, някои артисти излизат на снимачните площадки със свои лични одежди. Не всички режисьори обаче позволяват тази практика – някои държат на костюмите, подготвени от гардеробиерите. „Ако всеки започне да си прави, каквото му се прииска, ще настане пълен хаос. Актьорите нямат право да отказват тоалетите на продукцията, така както не могат да бойкотират репликите в сценария”, споделя постановчикът Гаетано Маркес, в чиято филмография има десетина сериала.

Сред най-драстичните примери за дрехи, използвани в редица теленовели, е виолетовата рокля на Габи Еспино от „Света дяволица”. Същата беше обличана от Соня Смит в „Земя на честта” и Марисела Гонсалес във „В друга кожа”. Зрителите я видяха и в тв сагите „Под едно небе” и „Кой кой е”.     

Прегледана: 3405

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече