Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Неджля от „Листопад“ стопи 20 кг с булгур! Вижте примерно меню на диетата на звездите

0

Според диетолога на звездите турското кина Оя Гъокче, всички знаменити дами са обединени от общи диетични тенденции.

„Почти никой не разчита единствено на спорта. Повечето известни личности следват индивидуални диети, които имат общи тенденции. Например моите клиенти не се отказват нито от мазнини, нито от въглехидрати. Булгурът, който по-рано погрешно се смяташе за враг на отслабването, става все популярна храна след звездите. Тази зърнена култура се съчетава добре със зеленчуци, насищайки организма“, казва Оя.

„Булгурът и овесените ядки са основни съставки в звездните диети. Включването на тези зърнени храни в диетата помага в борбата с теглото и балансира метаболизма”, твърди диетологът. Една от първите диети с булгур беше използвана от съпругата на Бурак Йозчивит – красивата актриса Фахрие Евджен, станала мегазвезда в България с ролята си на Неджля в хитовия сериал „Листопад“. Тя многократно споменава в интервюта, че комбинациите с булгyр в менюто са й помогнали да отслабне след раждането с повече от 20 кг.

Булгyрът – това е обикновена пшеница, която е натрошена и обработена. По време на готвене зрънцата се увеличават до 3 пъти. Необходимо е да се спазва дозата булгур – кипяща вода (1:2). Може да се сложи и половин чаена лъжичка хималайска сол. Щом се надуе за 10-20 минути, тенджерата се маха от огъня и се оставя за един час встрани от печката. Хубаво е капакът да остане затворен и да се завие с хавлиена кърпа.

12-дневната диета с булгур, на която Фахрие Евджен се подлага, е лесна: 1 чаена чаша се сварява за целия ден, дели се на 3 порции за закуска, обяд и вечеря. Сутрин се комбинира с ябълка или кисело мляко, към 10 часа се пие чай, а за обяд се яде втората доза с голяма салата от зеленчуци. Следобед – зелен чай. Вечерята е булгур с нискомаслено сирене и една ябълка. Преди сън се пие и един айран.

Прегледана: 610

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече