Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Вдовицата на Андрей Луканов започна работа на 82! (ВИЖТЕ ЗАЩО)

Вдовицата на Андрей Луканов – Лилия Герасимова, започна работа на 82 години! Бившата журналистка започнала да интервюира възрастни дами от всички краища на България, за да събере семейните им кулинарни тайни и да ги издаде в готварска книга.

25-а поредна година Герасимова пропусна празника за своя рожден ден. Датата 2 октомври, на която е родена, става фатална за нея през 1996 г., защото точно тогава бившият министър-председател е убит пред входа на дома им на столичната ул. „Латинка“, а убийството му до ден днешен не е напълно изяснено.

След време Лили признава, че във фаталния ден всъщност той е излязъл да ѝ купи цвете за повода, но така и не успява да ѝ го подари.

Сега тя носи цветя на гроба му, където на всяка годишнина се събират със сина им Карло и дъщеря им Ани, чийто живот се преобръща напълно след разстрела му.

Дълго време те бяха на прага на немотията. Частният бизнес на Лилия фалира, синът им с Андрей се препитаваше като общ работник по строежите, а щерка им се луташе безработна. За капак общината преди години взе и прокълнатото им жилище, след като те се съдеха и спореха за собствеността със строителя на сградата Иван Оризарски, който пък се спомина тази година от Ковид.

Едва през последните няколко месеца роднините на Андрей Луканов са се измъкнали от тегобата, а жена му, вече на 82, отново е започнала да работи. Лилия отдавна е пенсионерка, но не може да се похвали с добри пари за старост.

Бившата журналистка решила да се завърне към професията си и поела на експедиция из цялата страна, за да интервюира възрастни дами от всички краища на България. Целта била да събере семейните им кулинарни тайни и да ги издаде в готварска книга.

Преди години тя пак бе автор на подобно заглавие. Герасимова се надявала да припечели добре от проекта и най-сетне да спре да прави икономии.

Преди време вдовицата на покойния премиер се жалваше как с щерка ѝ Анна и внучката ѝ София се къпели на тъмно, за да пестят от сметки за ток. Сега дъщеря ѝ вече не била безработна и преподавала рисуване.

Синът ѝ Карло пък наскоро стана висшист на 56-годишна възраст. Това лято той взел изпитите си и вече се водел младши адвокат, който може да практикува свободно като юрист.

Към правото той се насочи в зряла възраст, след като с бившата му жена имаха известни търкания, стигна се до дела, а тя се опита да му отнеме правото да се вижда с дъщеричката им Мария. Към днешна дата обаче тя е пълнолетна девойка и също е студентка по право в СУ.

Прегледана: 3000

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече