Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Преиграване! Мария Бакалова става и кръстница на… кораб!

Мария Бакалова взе да преиграва с популярността си! Докато е в в България, звездата се съгласява да участва в какви ли не акции и събития. Така през миналата седмица тя се срещна с бургаския кмет Димитър Николов, от която произлезе новината, че е предложена за почетен гражданин на родния си град.

Освен това номинираната за „Оскар“ актриса прие и да е „Посланик на дестинация България“ на среща с министъра на туризма Стела Балтова.

Сега идва ново 20! Световноизвестната ни знаменитост ще стане кръстница на военен научноизследователски кораб с бордови номер 421 – „Св. св. Кирил и Методий“ на нарочна церемония утре във Варна.

Повод за гостуването й във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в морската ни столица бе именно приетата покана да участва в ритуала по кръщаване на плавателния съд.  

Корабът е собственост на Консорциум „Българска антарктическа база „Св. Климент Охридски“ и научноизследователски кораб“, чиито членове са ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Български антарктически институт (БАИ).

Основните задачи, които плавателният съд ще изпълнява, са осигуряване на българските национални антарктически експедиции, осъществяване на научноизследователски дейности от Националната програма за полярни изследвания, както и такива в Черно море и Световния океан, провеждани от Софийския университет, БАИ, ВВМУ, БАН, Селскостопанската академия и други научни организации.

Корабът ще осигурява и практиките на обучаемите от ВВМУ и на други морски образователни институции. Ще прави и хидрографски изследвания за нуждите на ВМС на Република България.

За името на кораба бе проведен конкурс. От всички над 250 предложения, комисия избра да се казва „Св. св. Кирил и Методий“.

Прегледана: 4750

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече