Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Кошмар! Некадърен лекар поставил страшна, но грешна диагноза за Деян Донков!

Истински кошмар преживява Деян Донков преди няколко години. Актьорът се разболява сериозно и в продължение на две седмици не е на себе си от притеснение, защото му поставят грешна диагноза. Некомпетентен лекар смразява мъжа на Радина Кърджилова, че е болен от рак и така вгорчава живота на цялото му семейство, пише „Уикенд”.

Всичко започва с подут лимфен възел в областта на шията, който силно смущава иначе спокойния Донков. Навремето баща му умира точно от лимфом – злокачествен рак, изцедил жизнените му сили за броени дни. Уплашеният Деян веднага си записва час за преглед при специалист. Той се опасява, че болестта може да е наследствена – мисълта, че има вероятност да страда от същото заболяване, не му дава покой.

Актьорът посещава столична болница, където лимфният му възел е опериран. Резултатите от биопсията стават готови след две седмици и това, което Донков чува в лекарския кабинет, го удря като гръм от ясно небе. „Съжалявам много, но имате рак! Трябва да мислите за лечение – ако е агресивен, не ви остава много!”, казва докторът пред смаяния Деян, който едва се държи на краката си от притеснение.

Когато звездата на Народния театър се прибира вкъщи, споделя с жена си и положението се влошава още повече. Крехката актриса изпада в шок и вместо да утеши мъжа си, налага се той да я успокоява. „Аз някак успях да издържа на напрежението, но Радина се смачка психически. В продължение на 10 дни ревеше като малко дете”, споделял е Донков.

По това време актьорът участва в чуждестранна продукция и в същия ден героят му трябва да бъде убит. Докато „умира” на снимачната площадка, черни мисли го заливат и си представя как скоро наистина може да му се случи най-лошото.

След две седмици, изпълнени с напрежение, Деян решава, че е най-добре да потърси второ мнение и чак тогава да предприеме действия. По препоръка на приятели той се свързва с един от най-добрите специалисти в областта. За щастие, диагнозата рак този път е категорично отхвърлена. „Нямате представа как ми олекна, почувствах се като прероден!” , разказвал е актьорът.

Сега Донков редовно си прави контролни прегледи, за да няма неприятни изненади, жена му Радина също не пропуска профилактични изследвания. Деян следи здравословното си състояние изкъсо и искрено вярва, че му предстоят още дълго години щастлив живот.
Най-голямото чудо, което го е спохождало някога обаче, е свързано с първородния му син Деян-младши. Момчето е плод на любовта с бившата му съпруга Анастасия Ингилизова. „Преди раждането пронизаха корема на Ася със спринцовка, съдържаща антитела срещу инфекция. Изглежда иглата засегна бебето и малкият Деян се роди с инфектирано краче. Казаха ни, че може да му ампутират крайника. Тогава отидохме при отец Николай. Той ни даде светена вода от река Йордан близо до Витлеем. Това са водите, в които е кръстен Исус от св. Йоан. Те са много силни, лекуват болести, съдържат вярата на човека. Отец Николай ни показа ритуала. Една година масажирах всеки ден крачето му с идеята да го спася. Молихме се много. Като отидохме на доктор се оказа, че костта се е калцирала и е оздравяла. Двете крачета бяха изравнени!”, разказвал е Донков.

Докторката, при която отиват след година лечение, не може да повярва, когато вижда ренгеновите снимки – актуалната и направената преди 12 месеца. Синът му е спасен сякаш по чудо, а Деян и тогавашната му жена плачат два часа от радост, че детето им е оздравяло.

Деян е споделял, че понякога има пророчески сънища или видения, които се сбъдват. Той вярва, че няма случайности в живота и винаги оставя последната дума на съдбата. „Веднъж сънувах как синът ми Христо се подхлъзва и пада от голяма височина. На следващия ден спасих едно детенце, което се хлъзна от висока стълба, хванах го в последния момент пред погледа на просълзената майка”, спомня си актьорът. Той е категоричен, че сънят му не е случайност, а му е бил изпратен като пророчески знак.

Прегледана: 3428

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече