Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Вижте тайните ритуали за вечна младост на 83-годишната Джейн Фонда!

Макар и често през смях да споделя, че не е вярвала, че ще прекрачи прага на 80-те си, Джейн Фонда продължава да е все така пълноценна и активна на 83. Американската актриса впечатлява със стегната фигура и свежо лице и не се притеснява да заявява възрастта си. За разлика от доста нейни чувствително по-млади колежки тя избягва пластичната хирургия. Гимнастика и лична грижа, постоянство и простота това е нейният девиз.

„На първо място, очите на жената са тези, които издават годините. За съжаление, в дори най-модерната козметика често не е в състояние да се справи с промените, свързани с възрастта. Единственият начин да се стегнат клепачите и да се изгладят бръчките е чрез редовна гимнастика“.

С правилното упражнение според Джейн Фонда можете бързо да постигнете желания резултат, без да навредите на здравето. „Показалците и средните пръсти на двете ръце са отворени като ножици. Поставете ги върху външните ъгли на очите. Присвийте малко клепачите, за да усетите напрежението на очните мускули. Отпуснете мускулите. Повторете всичко десет пъти, а накрая присвийте очи, пребройте до тридесет и се отпуснете. Когато изпълнявате упражнението, основното е да не оказвате натиск върху мускулите, а само леко докосвайте кожата с пръсти. Не трябва да включвате мускулите на носа и челото, фокусирайте се само върху очите“, обяснява Фонда.

Второто й любимо упражнение също е съвсем лесно. „Започвате чрез поставяне на пръстите и на двете ръце върху челото. Безименните са върху веждите, които междувременно вие трябва да се опитате да вдигате. Когато правите това, се борите със съпротивлението, което се получава от пръстите. По този начин кожата на челото се дърпа нагоре, а бръчки не се образуват, тъй като пръстите ви са точното място“, допълва звездата.

Тялото си пък тя поддържа с тренировки с ластици. Връзва ги на някой стабилен мебел в дома си и ги изпъва към тялото си в продължение на поне 20 минути дневно. През миналия век Джейн беше същинско фитнес гypy и касетите й с упражнения се харчеха като топъл хляб в целия свят. Освен двигателната активност и качествената хидратация за младоликото й лице допринася и добрият сън, пише „Ретро“.

„Опитвам се да спя осем часа, да тренирам редовно, да ям много пресни плодове и зеленчуци и да пия много 1 течности“, казва холивудската звезда.

Прегледана: 3823

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече