Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Христина Бобокова: Аз съм артистична дама, атакуват семейството ми! (Сочената за Мата Хари проговори)

Христина Бобокова, съпруга на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков и нарочена от някои медии, че е направила скандалните снимки с чекмеджетата от дома на Бойко Борисов, проговори пиарски за списание „Жената днес“.

Рекламирата се като дама, запалена по изкуството, която лансира скандалната Ода Жон и акциите с инсталации от луканки в Националната галерия, е предприела акция за чистене на репутацията, пише в. „Галерия“.

Пловдивчанката. която е дипломиран изкуствовед и колекционер на арт произведения, е в окото на медиите от година, В края на 2020 мъжът й и брат му Атанас Бобоков, собственици на „Монбат“ и „Приста Ойл“, бяха арестувани по разследване за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци. Проблемите им с прокуратурата продължават и до днес, а междувременно Христина Бобокова беше свързана както с Васил Божков, така и с Бойко Борисов.

Семейство Бобокови е в топли отношения с избягалия в Дубай хазартен бос

и неговата жена Елена Динева, с които често пътуват на скъпи воаяжи по света. Когато плъзна мълвата, че Бобокова би могла да е въпросната Мата Хари, заснела жилището на премиера, съпругът й Пламен Бобоков емоционално я защити в ефир и й се обясни в любов.

Близо година след скандала Христина дава захаросано интервю за женско списание, в което споделя творческите си планове, свързани с изкуството. В изповедта си се самопредставя за радетел за родната култура, отдадена майка и съпруга, но и жертва на корумпираната система. Бобокова говори със самочувствието на изкуствоведи от ранга на проф. Аксиния Джурова и дискутира проблемите в българското изкуство.

Най-силни страсти у нея разпалва Законът за културното наследство от миналата година, който пряко касае дейността на частните музеи, на какъвто тя e управител, а това е „Нумизматичен музей Русе“.

С особена охота ефектната съпруга на Пламен Бобоков обсъжда и темата за майчинството, трудностите пред съвременната жена, като в почти всеки свой отговор прави препратка към изкуството. И за да бъде напълно завършен перфектният й образ, разказва мила история от детските години за първите си опити да прави сладкиши с майка си.

Очевидно темата за храната и до днес заема важно място в живота на Христина. Паметливи припомнят, че изкуствоведката, притежаваща редица дипломи и тапии, е страстна почитателка на спорната художничка Ода Жон, която нахрани гостите на свой пърформънс с шпек. Преди две години Ода Жон хвърли в истински шок арт гилдията, след като изложи женска фигура, направена от месо и салами, в балната зала на Царския дворец.

Бобокова пък даде финансово рамо на твърде противоречивата идея на Ода – нейна скулптура да бъде монтирана на различни места в страната. Разбиращата от култура и изкуство, Христина е известна и като ценител на творбите на бистра Льошавалие, Недко Солаков и Кокимото, който всъщност е Калоян от Варна.

Прегледана: 7969

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече