Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Майката на Деси Радева я гледа след операцията (Подробности)

Първата дама Десислава Радева вече се чувствала по добре, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова. Съпругата на Румен Радев бе приета по спешност в столичната болница „Св. Иван Рилски“ на 12 април, като неофициално бе съобщено, че е имала три мозъчни аневризми.

Лекарите провели щателни прегледи и преценили, че сериозният проблем нямало как да бъде отстранен само с медикаменти, затова назначили операция, която преминала успешно. От лечебното заведение и от президентството обаче така и не пожелаха да изнесат повече подробности около диагнозата на Деси Радева, докато тя се лекуваше.

Минали петък стана, че е била изписана. Лечението й обаче ще продължи и след интервенцията. Именно от рехабилитацията зависи до каква степен пациентът ще се възстанови, коментират специалисти. По време нa постоперативната терапия се използват различни методи, като физиотерапия и медицински масажи, твърдят лекари.

Мозъчната аневризма представлява разширение на участък от кръвоносен съд в мозъка, наподобяващо в повечето случаи на зрънце, свързано със стебло. Главната опасност, съществуваща при наличието на мозъчна аневризма, е спукването й и изтичането на кръв, което може да доведе до сериозни усложнения. Основните симптоми на заболяването са остро главоболие, лицева болка, влошено зрение, припадъци, дихателни и хормонaлни нарушения, пише в. „Ретро“.

Самата Десислава Радева е имала главоболие, което неглижирала, преди да потърси лекарска по-мощ. Няколко часа преди да я приемат в болница, тя придружила съпруга си на премиерата на филма „Ханът и империята“ под режисурата на акад. Людмил Стайков в НДК. Появиха се теории, че е възможно диагнозата на Радева да е странична реакция от коронавируса, който тя изкара през февруари тази година, но отново нямаше сведения за състоянието й.

Препоръките на лекарите при пациенти с мозъчни аневризми е да избягват всякакъв вид натоварване.Тъй като президентът не е отменил програмата си, а и докато съпругата му бе в болница, продължи да работи, тя ще разчита и на помощта на своята майка. 76-годишиата пенсионерка Желяза отдавна живее в София и е близка с единствената си дъщеря.

Тя я съветва не само в личните й дела, но и по отношение на стила й. Именно нейна идея била прословутата брошка с българска шевица, която Деси и Радев поднесоха на английската кралица по време на визитата си в Бъкингам. Майката на първата дама е вдовица отдавна. Бащата на Десислава е покойник, но всъщност с майка й са били разведени дълго преди той си отиде от този свят.

Прегледана: 6702

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече