Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Защо Венета Рангелова се отдаде на отшелнически живот (Певицата се занимава с йога и пречистване)

Венета Рангелова беше сред най-популярните певици у нас през 80-те години на миналия век. Тя първа вкара прочутия диско стил в естрадата и плени тогавашните младежи. Завършила е Музикалната академия в класа на Георги Кордов. Дебютира като солистка на Естрадния оркестър към Профсъюзния дом на културата в родния Пловдив. Кариерата й стартира шеметно през 1979 г. с група „Стил”.

Участвала е в престижни български фестивали като „Златният Орфей” и „Бургас и морето”. Била е на десетки турнета в Европа и Африка. Първата й самостоятелна песен е „Обещай ми светло минало”. За нея пишат песни най-добрите български композитори като Стефан Димитров, Митко Щерев, покойния Вили Казасян.


От любовта с колегата си Бойко Неделчев има син – Анджелин. На него посвещава цял албум, озаглавен „За теб”. В средата на март Венета Рангелова посрещна поредния си рожден ден с много любов и смирение в душата.

„В последните отминали години съм избрала леко отшелническа форма на живот, която ме зарежда с чистота и светлина, и внася искри и чувство за полет в начина ми на съществуване. Занимавам се с нормални ежедневни житейски неща, правя и някои практики за добра кондиция и тонус. Това са упражненията на Мирзакарим Норбеков, някои йога упражнения, а 15-минутна ръченица е достатъчна за пречистване и наливане на сетива и тяло с радост и положителна енергия“, философски разсъждава Венета Рангелова в интервю за „Уикенд“.

От години насам тя чете основно духовна литература, която по думите й е променила живота й.

„Търся баланса в живота, който позволява да се доближиш до усещане за Божествената хармония и дарове. Бях твърде работещо момиче през годините – правех по 3-4 концерта на ден години наред, и мисля, че мога да си позволя време за това. Харесва ми и идеята да избереш пътя на Съвършенство, и да тръгнеш по него без да се страхуваш, че ще го достигнеш, просто защото този път е безкраен, но безпределно красив“, разсъждава Рангелова.

Според нея не е необходимо човек да е под светлините на прожекторите и на сцена непрестанно, за да е щастлив. Тя смята, че притежава цялата слава и величие на живота благодарение на Любовта, която е неизменна част от нея.

Прегледана: 12868

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече