Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Актрисата Лидия Инджова от Брюксел: Обидих се, че трябва да дам детето на ясла

Лидия Инджова e от актрисите, които могат да играят всичко – от комедия, до драма, трилър и криминален сюжет. Еднакво добре влиза в образ на полицайка, селянка, аристократка и разсеяна интелектуалка.

По тези качества прилича на учителя си по актьорско майсторство Стефан Данаилов, чийто клас в НАТФИЗ завършва през 2008 г. Кариерата й започва още като студентка с участия в спектакли на Народния театър, но през 2013 г. любовта я отвежда в Брюксел, където заживява с половинката си Филип. Българката получава роли в доста чужди продукции. Едновременно с това играе и в едни от най-ярките наши филми и сериали като „Доза щастие”, „Събирач на трупове”, „Дяволското гърло” и „Недадените”.

А едно от най-ценните бижута в колекцията й от образи е Дарина от романтичната комедия на Би Ти Ви „Съни бийч”.

Лидия роди син на 29 февруари 2020 г. и в интервю за „Уикенд“ сподели колко различно е майчинството в Брюксел.

„Тук майчинството е максимум 14 седмици. Яслите са организирани така, че родителите да могат бързо да се върнат на работа. Можехме или да дадем бебето на ясла през септември, когато беше на 6 месеца, или въобще да не го дадем и да остане вкъщи до 3-годишна възраст.

Приех това като обида – откъде накъде ще ме задължават да го пусна на ясла толкова рано? Но когато разпитах други родители, видях, че е добро решение. Като няма баби и дядовци при нас, а заради пандемията приятели също не могат да идват, детето щеше да расте само с двама ни, без да вижда друг човек. В началото ходехме с него в яслата, след това го оставяхме за кратко, докато усетихме, че е свикнал. Сега ходи там с усмивка“, разказва Лидия.

Тъй като синът й е роден на 29 февруари, с мъжа й са решили да празнуват рождения му ден на 1 март, когато не е високосна година.

Прегледана: 7098

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече