Warning: Undefined array key "arenabg" in /home/niejenite/public_html/wp-content/plugins/arenabgads/jsoncheckbox.php on line 62
Жената на Краси Гергов продава творби на Шагал и Дали (Вижте на какви цени ги продава) - Ние жените
Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Жената на Краси Гергов продава творби на Шагал и Дали (Вижте на какви цени ги продава)

„Библията през очите на Шагал и Дали“ е първата виртуална 3D изложба,  която галерия „Оборище 5“ откри преди Коледа. В необичайната експозиция са включени 20 цветни литографии на двамата гении в изкуството – Салвадор Дали и Марк Шагал. Произведенията идват от известните серии на двамата майстори на четката – „Библия Сакра“ на Дали и илюстрацията на „Библията“ на Марк Шагал.

Творбите са част от личната колекция на ръководената от Деница Гергова галерия „Оборище 5“, някои от които не са показвани досега в България. Деница е съпруга на рекламния бос Красимир Гергов, който и до днес е собственик на около 7% от телевизия Би Ти Ви.

Тя е популярна и като водеща на предаването „Пътеки” по БНТ, което е с духовна насоченост. Всички картини, включени в изложбата, идват от известно издателство в Ню Йорк. Имат печат на гърба и се продават, уточняват от галерията, пише „Уикенд“.

Творбите притежават сертификат за автентичност и документ за собственост и може да бъдат закупени. По неофициална информация цената на литография на Дали започва от 2500 евро, а на Шагал – от 1500 евро. Изложбата може да бъде разгледана безплатно онлайн на сайта на галерия „Оборище 5“ до 25 декември.


Библейската серия на Салвадор Дали съдържа 105 цветни литографии смесена техника, направени по 105 акварела, създадени в периода 1963-1964 г. Всяка серия „Библия Сакра” е съставена от 5 тома, подвързани в перфектно обработена кожена подвързия и съдържа текста на Библията плюс 105 литографии. Това е най-голямата, публикувана серия с илюстрации от Салвадор Дали. Изданието е поръчано от Джузепе Алберто – добър приятел и водещ покровител на Дали.

Знаейки, че изработването на илюстрациите ще изисква художникът добре да изучи Библията, Алберто се надявал по този начин да върне приятеля си към вярата и католическата църква. Илюстрациите, богати в цвят и съдържание, показват обхвата на креативността на Дали и разкриват широтата на художествените образи – от библейски до митологични.

Прегледана: 12233

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече