Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Вижте министър Деница Сачева като БУЛКА! (СНИМКИ)

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева е майка героиня. Тя отглежда сама осиновения си син, който вече е на 6 годинки, а го взима от дома когато е едва 10-месечно бебе.

Тя е единствен осиновител на момченцето, макар преди години да е била омъжена. Сачева все още пази спомени от брака с бившия си мъж, който е бил полицай. Навремето двамата направили класическа сватба, а тя била традиционна булка с дълга бяла рокля, венец от рози в косите и фино було.

„Запознахме се, докато той копаеше една дупка на двора, а аз къртех една водосточна тръба“, коментира шеговито министър Сачева срещата си с бившия си съпруг.

Още по това време Деница решава категорично, че когато навърши 40 години, ще отгледа като свое оставено от дом дете. „Винаги съм знаела, че ще осиновя дете. Майка ми е осиновено дете, а аз обичам да се ровя в причините и следствията. Отгледана съм от баба и дядо. Те осиновили майка ми преди около 60 години, и знам прекрасно, че хората се свързват с любов, а не с кръв“, споделя социалната министърка.

Борбата за сина й Виктор й отнема два месеца ходене по мъките, докато уреди документацията, но чудото се случило точно навръх Коледа.

„Заживяхме у дома, когато беше на 10 месеца. Ще ви излъжа, ако ви кажа, че не ме беше страх. Страх ме беше от всичко. Но винаги, когато ме e страх, си казвам: Добре, това, от което те е страх, е ясно. Дай да видим сега, ако беше пълна с любов, а не със страх, какво щеше да направиш“. И така продължавам напред. Синът ми ще научи историята си, когато усетя, че е готов да я чуе. Ще бъде възпитан в уважение към биологичната си майка. И ще расте свободен от предразсъдъци. Моята работа е да му дам корени и криле. Да не му скърша неговите кръгове на живота и да му помогна сам да си ги открие. И възнамерявам да свърша това с много любов и търпение“, споделя Сачева през 2016 г., когато разказва публично историята си на родител, за да подкрепи хората, които се борят да станат осиновители.

В момента в грижите за Виктор й помага нейната майка, тъй като работата й е много натоварена. За момента синът й, който понякога я придружавал на работа и с усърдие слагал печати, не искал да следва пътя й. Първо мечтаел да е лекар, после – пожарникар а сега – супергерой.

Прегледана: 10659

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече