Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Дара Екимова често сънува баща си (Вижте един от сънищата й)

Дара Екимова, която се изявяваше в костюма на Принцесата в шоуто „Маскираният певец”, обмисля да учи музика в чужбина, например в Англия. Да пее е детската й мечта, която едва на 13 години дори я отвежда на кастингите на състезанието „Х Фактор”, а днес уверено гради кариера и се радва на няколко хита.

И все пак Дара се колебае. Интересно й е и да учи психология и философия в Софийския университет. Все още има време да реши. Засега се е фокусирала върху доброто си представяне в училище и новите песни. Тези дни тя е под влиянието на прекрасни емоции, защото бе номинирана за „Жена на годината” в категория „Музика” на женско списание. Участието в „Маскираният певец” е другият повод да не може да спре да се усмихва и да благодари за възможността, пише „Уикенд“. 

„Маскираният певец” е сбъдната мечта и вярвам, че тати ми помогна да я сбъдна”, каза певицата за ролята си на Принцесата в шоуто. По-късно Дара написа, че песента „One Night Only” на Дженифър Хъдсън, която изпълни в „Маскирания певец” преди да свали маската си, е една от най-близките до сърцето й: „Изпълнението ми даде много отговори на въпроси, които си задавах. Благодаря ви за подкрепата, за милите думи и за реакцията!”.

Дара продължава да работи по нови „различни и много емоционални” песни. Обмисля и да представи свой вариант на поне още една песен от репертоара на баща си Димитър Екимов – Дими от група „Сленг”, който загина в катастрофа с мотор на 29 юни през 2008 г.

Миналия март бе премиерата на една от най-обичаните негови песни „Мой свят”, която почитателите имаха възможността да чуят в дует с дъщеря му. Дара винаги мисли за него, когато е на сцена. Преди да излезе, тя си казва малка молитва. „Отпращам я към Бог, към тати и вярвам, че той е с мен на сцената и ме закриля и подкрепя”, сподели Дара след „Маскирания певец”.

Тя често сънува баща си. Обикновено правят някакви неща заедно. И е толкова реалистично, всъщност сюрреалистично, че когато се събуди, не е сигурна в кой от двата свята е. „Аз вярвам в паралелните вселени и че сънищата и реалността са паралелни вселени, в които ни се случват неща. Един от любимите ми филми е „Интерстелар”. Мисля, че реалността е такава. Няма как да сме сами и как хората просто да си отиват”, споделяла е певицата.

Веднъж тя сънувала, че се разхожда с майка си в квартал „Младост”, в който е израснала, и го виждат на улицата. Стои на тротоара, заобиколен от хора, които викат името му и го снимат. Лицето му е безизразно. Все едно няма връзка със случващото се. Дара отишла при него, попитала го какво става, какво прави тук, а той отвръщал на въпросите й с въпроси: „Как така защо съм тук?”. Знаел кой е, кои са Дара и майка й, но нямал и спомен от слава, група, че е пял, че е Дими от „Сленг”. „След като сънувам такива неща, ми е много трудно да се върна в реалността. През деня ми е много странно”, казвала е Дара.

Тя много пъти се е питала как той би постъпил в разни ситуации или го пита: „Ако беше тук сега, дали щеше да се гордееш с това, което съм направила, или щеше да ми се караш?”. Дара дори се чудела, коментирала и с майка си, дали е щяла да се занимава с музика. Може би е щяла да стане спортистка, защото той много държал на спорта. Баща й я научил да кара ски. Той бил много дисциплиниран, с голям авторитет. „Аз мисля, че баща ти ще се гордее с теб!”, каза й Юлиан Вергов, когато тя свали маската си  в „Маскирания певец”. Актьорът е бил близък приятел с Дими.

Прегледана: 7493

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече