Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Лили Павлова с Ауди за 142 бона! Ето откъде ексминистърката е взела парите

С нова кола през миналата 2019 г. се е сдобила Лиляна Павлова, се разбира от имуществената й декларация пред КПКОНПИ.

Тя вече сяда зад волана на чисто ново ауди, чиято цена е 142 766 лева, но Павлова не е дала сумата от лични спестявана, а е взела кредит. Заемът е със същия размер като цената на автомобила и е към една от големите банки в Люксембург, като в основанието за изтеглянето му бившата министърка на регионалното развитие и на Европейското председателство е посочила, че сумата ще използва за закупуване на кола.

Кредитът Павлова изтеглила в Люксембург, тъй като от 1 ноември миналата година тя замина да живее там, защото зае длъжността вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), като е и първият човек от България, член на нейния управителен съвет. Заедно с нея там се премести и нейната дъщеря София, като двете дами обитават спретнат апартамент, който обаче не е собственост на Павлова.

От декларацията й се разбира, че жилището е под наем, простира се на 140 квадратни метра, разполага със собствено паркомясто и наемът за един месец е 10 955 лева. Цените на имотите в Люксембург обаче са сред най-високите в цяла Европа, а стандартът на живот там е в пъти по-добър от българския, пише „Ретро“.

Въпреки това Павлова очевидно няма намерение да инвестира в имот там, но пък през миналата година е получила апартамент от 153 квадрата в София, който обаче е дарение от родителите й. Нейната дъщеричка София също е била възнаградена от роднини по права линия и на нейно име от 2019 г. се води апартамент от 68 квадрата с гараж към него във Варна.

Прегледана: 7897

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече