Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Мине Тугай шашка с фотографска памет

Актрисата стана феномен след лечение в психиатрична клиника

Екранната Елчин Мазхароолу от „Ягодова любов” прочита и запомня цяла страница само с един бърз поглед

Мине Тугай има фотографска памет. Феноменалната й дарба не е по рождение, а отпреди няколко години и е вследствие на психическо заболяване.


Екранната Елчин Мазхароолу от излъчения по Би Ти Ви турски сериал „Ягодова любов” прочита и запомня цяла страница само с един бърз поглед. Преди дни красавицата направи демонстрация на таланта си в турско телевизионно предаване и буквално шашна водещия и публиката.    

Преди не го можех това – да изчитам за секунди огромно количество текст. Капацитетът на мозъка ми се увеличи в резултат на медикаментозна терапия, на която бях подложена. Сега не ми се налага да уча наизуст сценариите за филмите, в които участвам – просто ги поглеждам и съм готова”, сподели актрисата в студиото. Тя не уточни от какво се е лекувала с хапчетата, развили паметта й, но мнозина са наясно, че в недалечното си минало имаше сериозни проблеми с душевното равновесие. Заболяването й даде първите си симптоми, когато изпълняваше ролята на Ендер в „Кварталът на богатите”. Заради състоянието си Тугай дори трябваше да полежи в психиатрична клиника.


Мине е родена на 28 юли 1978 г. в Коня. На 19 дебютира на театрална сцена в постановката „Мече с големи уши”, след което се записва да следва актьорско майсторство в истанбулската консерватория. По-късно изкарва още едно висше – по специалност „Драматургия” в университета „Бахчешехир”.


Първата си тв роля госпожицата играе в сериала „Гюлбеяз”. След това я поканили да влезе в кожата на Дефне в „Готова на всичко” – хитова сапунка, която е добре позната и на българските телеманиаци.
Мине има нашенски произход, припомнят запознати. Тя неведнъж е споделяла, че много иска да посети родината ни, защото от тук са майка й и баща й. „Всички в семейството ми са чистокръвни турци, но навремето са носили в България фамилии с окончания „-ев” и „-ева”, твърди екранната Елчин.


Освен в турския „Ориндж Каунти” и „Ягодова любов”, у нас сме гледали Мине и в други много популярни поредици – „Твоят мой живот” и „Времето лети”. В сагата за капитан Али красавицата изпълняваше ролята на Бахар. 

Източник: „Уикенд“

Прегледана: 12651

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече