Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Мариана Векилска: От Брюксел до Военно-историческия музей

Мариана Векилска беше един от най-ценените кадри на Би Ти Ви. Преди известно време обаче тя реши да смени попрището и замина за Брюксел. Престоят й там обаче не беше особено дълъг.

Дали е бил успешен – тя не коментира.

Но факт е, че връщайки се у нас, Векилска тотално смени попрището.

Променила визията си и възгледите за живота, в момента бившата половинка на радио водещия Симеон Колев е експерт в Националния военно-исторически музей.

Ето какво разказва Мариана за новото си професионално амплоа:

Работата е много интересна. Обогатява ме, чета още повече заради нея. И в трите филиала на Националния военно-исторически музей съм в екипа за международна дейност. Аз и колегите ми отговаряме за изложбите в чужбина, за връзката с чужди музеи. Помагам и във всички останали дейности – в организацията и захранването с информация за експозициите, които правим. В момента подготвяме активно „София – столица на обединена България”. Тя трябва да бъде открита около деня на Съединението.”

Според думите на бившата новинарка постът не й е дошъл даром. Тя се е явила и представила добре на стриктния конкурс за държавен служител. Препитването е минало в 3 части. Писмен и устен изпит, а след това интервю. Знанията и опитът й са тези, които са дали позицията. А не връзките, категорична е Векилска.

Прегледана: 6437

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече