Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Говорителката на Гешев срещнала мъжа си в „Пирогов“! (+ Как Сийка Милева поддържа стройната си фигура)

Коя всъщност е Сийка Милева – ефектната дама, която се изявява почти всеки ден в новинарските емисии покрай активността на своя началник? Дамата, която рядко се усмихва, като малка съвсем не мечтае за адвокатската професия. Напротив, представя си бъдещето като хирург със скалпел в ръка.

Родена и израснала в Гоце Делчев, в ученическите години й се отдавали природните науки. Сийка, която е кръстена на баба си по бащина линия завършва средното си образование с интензивно изучаване на биология и химия. Затова и иска да положи Хипократова клетва и да дарява живот на хората, пише „Галерия“.

Обратът в професионалните й намерения настъпва едва в 11 клас, а изборът на специалността „Право“ е странен, тъй като в рода няма юристи.

Когато Иван Гешев е избран за главен прокурор, лично той я кани да стане негов говорител. Въпреки че не облича бялата престилка, съдбата на Сийка Милева все пак я свързва с лекарската професия, тъй като съпругът й Станислав Милев е ортопед травматолог и завежда операционен блок в столичната УМБАЛ „Света Анна“.

Любопитното е, че двамата се запознават покрай здравословни проблеми. Преди години нейна приятелка претърпява тежка катастрофа, вследствие на която получава множество счупвания. Настанена е в „Пирогов“, където по това време работи и Станислав.

„Бъдещият ми съпруг тогава й беше лекуващ лекар. Ходех често да я видя и така се запознахме. Беше отзивчив, обръщаше внимание на всеки пациент“, връща лентата Милева. Кум на сватбата е доц. д-р Сашо Асьов, сега началник на Клиниката по ортопедия и травматология в „Света Анна“. Той е и кръстник на сина на Милеви Иван.

Момчето се ражда преди 11 години, а в момента учи в Италианския лицей. Не е изненадващо, че любимият му спорт е футболът и не пропуска и ден без тренировки.

Спортът не е чужд и на Сийка Милева. Въпреки натовареното си всекидневие, тя се старае всекидневно да тича или да кара колело, като без проблеми може да пробяга 8-9 км на ден. Освен това обича планинските преходи. За стройна фигура и тонус сутрин пие и по чаша гореща вода с джинджифил.

Много жени биха й завидели, че никога не е пазила диета и спокойно си похапва тестени и пържени храни. Иначе в кухнята най-много й се удават сармите и бобът на фурна. През лятото говорителят на главния прокурор със сигурност ще отскочи не само до морето, но и до родния си Гоце Делчев.

Другото й любимо място, което не пропуска да посети, е село Дечево, където е къщата на кръстника й. Там успява да стопи напрежението от работата и сред природата да се отдаде на размисли за смисъла на живота и ролята на престъплението и наказанието в него.

Прегледана: 29354

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече