Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Ето коя е старицата, от която Радев взе цветя за първата дама

Преди дни снимка, на която Румен Радева се вижда как Румен Радев взима букет цветя на съпругата си, подлуди социалните мрежи.

Без да иска продавачката – 80-годишната баба Василка, се превърна в истинска медийна сензация. Журналисти се надпреварваха да я снимат и да се чудят нагласена ли без сценката. Или наистина старицата се оказа на точното място в точното време.

Именно от нея на рождения ден на Десислава Радева държавният глава купи букетче на стойност 3 български лева и го подари на първата дама.

Възрастната жена отговори и на няколко въпроса на репортер на в. „Уикенд”.

Най-впечатляващи в цялото интервю на старицата са думите, че няма болест, която да я плаши. Каквото и да я прати на оня свят, тя не се бои, защото ще се събере с покойния си син, който е загубила преди 6 години.

Съдбата на бабата, която продава цветя на столичния булевард „Витоша”, оказва се не е лека. От дете познала труда – и на нивата, и след животните. Майка й не давала да учи, защото искала да я направи къщовница. Израснала в селце близо до Драгоман.

На 17-годишна възраст хванала влака и дошла в София да си търси късмета. Задомила се за столичанин. Работила цял живот в Телефонния живот. А след като се пенсионирала, получила едва 219 лева пенсия. Толкова взима сега – след всички увеличения и надбавки.

И заради парите, и за да не е сама – продава цвета. Сутрин на метростанция „Сердика”, вечер – срещу Съдебната палата. Така теши мъката по сина си.

Прегледана: 8353

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече