Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Бабата на Цвети Стоянова: Бог я спаси, след като полетя от балкона! (Чула гласа на покойната майка на гимнастичката)

„Бог спаси внучката ми! Яви се с гласа на покойната й майка и ми каза: „Майко, няма страшно, спокойно майко!“ Това ме накара да повярвам, че детето ще се оправи, ще оцелее и нито за миг не съм вярвала, че ще остане инвалид.“

Това сподели бабата на полетялата преди четири години от шестия етаж гимнастичка Цвети Стоянова Цеца. 79-годишната жена вече се усмихва и изобщо не мисли за трагедията, която се случи на 14 юни преди четири години.

„Събрахме се цялото семейство както всяка година да отбележим деня, защото за нас той вече е празник. Втори рожден ден е на внучката. Яви ми се майка й, това не съм го казвала досега, точно когато я попитах „Какво правиш, бабиното, тук долъ?“, докато ми отговаряше внучката, вече чувах гласа на покойната й майка през нещо като мъгла пред очите ми. След това вече вътрешно бях убедена, че всичко ще се оправи рано или късно“, сподели баба Цеца, която и друг път е имала пророчески сънища и отново се върна на случката.

„Детето ме помоли да отида до магазина за ягоди. По нищо не личеше, че нещо се е случвало в душичката й. Губят ми се моменти, но помня, че я видях зад блока да лежи на тревата. До нея стояха едно съседско семейство мъж и жена. Те са я намерили първи след падането, извикали са линейката. Кълна ви се, че в първия момент помислих, че тя е слязла долу. Не съм допуснала вариант да е скочила най-малкото беше в съзнание и говореше. Не я попитах дали е скочила сама, или случайно е станал инцидентът.

Размърда си краката и усети, че едната й маратонка липсва. Помоли ме да я намеря и да я сложа на крачето й. Оттам насетне в съзнанието ми е пълна мъгла. Нямаше място за мен в линейката, дойде внукът ми – нейното братче. Той ме закара в Пирогов“, връща се назад баба Цеца със сълзи в очите.

Жената не иска и не може да повярва, че Цветелина сама е поискала да се убие. Нищо крайно в поведението й не подсказвало подобно намерение. Бабата признава, че внучката й е страдала само от безсъние. Била напрегната, което не е нещо нетипично за спортистите.

„Няма причина, разбирате ли! Но аз никога няма да попитам това внучка си. Не искам и обяснение. За мен е важно, че тя сега е жива и здрава. Винаги съм вярвала, че има сила свише. Днес съм убедена, че има бог. Лекарите също ми казаха, че това е абсолютно нереалистично не само да остане жива, но и да не е раздробена. Когато я видях в тревата, тя лежеше буквално на 5 см от една тротоарна плочка. Ако дори само главата й беше паднала на цимента, знаете какъв щеше да е изходът. Прекалено много обстоятелства са я запазили – антените, в които се е удряла, дървото, тревата отдолу. Мисля и премислям всяка минута, че това не може да е случайно“, казва пенсионерката пред „България Днес“.

Според възрастната жена покойната майка на Цвети Анета, също й помага от небето. През 2006 г. Цеца внезапно губи дъщеря си Анета. 38-годишната жена, майка на Цвети и брат й Найден, умира от инсулт. Съвсем наскоро умира и дядото на гимнастичката.

„В живота ми е имало много трагедии и инцидентът ми с падането не е най-големият. Освен майка си, която загубих е на 10 години, след това почина и дядо ми, който ми беше като баща. Като най-тежък обаче бих нарекла момента, в който брат имаше сериозни здравословни проблеми“, сподели съвсем наскоро в интервю Стоянова.

Прегледана: 9776

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече