Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Княгиня Калина с ново хоби! Посреща гости със скулптури от кости

Княгиня Калина твори произведения на изкуството с кости на животни и сухи растения, пише в. „Галерия”.

Дъщерята на Симеон II е позната още младините си с чудни творчески начинания. Вдъхновението й  към днешна дата я прави автор на скулптури и дори цели инсталации  от животински кости и корени от растения.

Жилището на Калина и съпруга й Китин Муньос в Рабат е придобило доста нестандартен вид. Още от вратата гостите са посрещани от колекция миниатюрни скулптури, изобразяващи различните настроения на авторката си. Във всяка една от останалите стаи присъстват въпросните творения, които хващат окото и разпалват въображението.

Любопитен момент покрай новото хоби на княгинята е начинът, по който тя се сдобива с костите за инсталациите си.

Вестник „Галерия” пише, че Китин е дал наставления на всички свои съседи и познати да събират кости от своите домашни животни, от храната и по време на пътуванията си. Доставяли й още листа от Боровец и корени от Сахара. Дори фосили от пустинята намирали приложение в приложното начинание на аристократката, която прекарвала часове в боядисване, лепене и подреждане на миниатюрните детайли.

Според думите на Калина интересът й към сюреалистните творби се породил по време на разходка в гората край Рабат. Там тя видяла кости, в които били прораснали растения.  Естествените картини пленили княгинята и това дало тласък на новата й страст.

Домът й скоро придобил съвсем различен вид. А съвсем скоро същото очаквало семейните имоти в Мадрид и Веве.

Прегледана: 8031

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече