Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Анахид Тачева губи паметта си след смъртта на Митко Цонев (Подробности за състоянието й)

Легендарната говорителка Анахид Тачева сериозно е закъсала със здравето си и няма да се върне в България. Тя живее в Америка заедно с малката си дъщеря Анахид.

„Баба ми Анахид, за съжаление, не е толкова добре, колкото бихме искали всички. Има ранна фаза на деменция, която се е отключила след смъртта на тати. Живее в Америка при леля ми, която са грижи повече от перфектно за нея, щастлива е там, харесва си ежедневието. Чувства се добра с Ани и внуците си Арис и Ейтън. Няма планове да се връща в България, защото е невъзможно така или иначе. Правим видеoабаждания често и си говорим. На моменти имам чувството, че не помни тати, не говори за него (журналиста Димитър Цонев бел.ред. ), но пък постоянно пита за бебето. Според мен мозъкът е включил някакъв защитен механизъм и трие всичко, от което я боли. Физически е много здрава, но ментално не е себе си“, разкрива за първи път пред „Галерия“ внучка й Деси Цонева.

Баба й много иска да се прибере в България, все питала за родината си, но засега това няма как да се случи, защото близките й не могат да я оставят сама. Тя обожава да танцува на „Бони М“ и често изпраща клипчета с танците на внучката си. Много обича да гледа телевизия и най-вече любимия си сериал „Приятели“. Пита непрекъснато Деси за дъщеричката й Димана и много иска да я види.

Затова внучка й планирала да отиде за 80-годишния юбилей на баба си в Америка през октомври, но заради коронавируса плановете й ще се отложат, защото не й се рискува. Обещава да празнуват, когато отмине пандемията зад Океана.

Досега Анахид пътуваше всяка година до САЩ, където оставаше по шест месеца и от години празнуваше там рождения си ден на 15 октомври. Но през 2018 с дъщеря й решили да остане отвъд океана за постоянно. Ани, както наричат дъщеря й, от години живее в имение в Хамптън заедно с гръцкия си съпруг Аристотел, който е потомък на гръцки изселници. Той върти солиден бизнес с казина. Двамата имат две момчета – 16-годишния Арис-Нондъс и ЕйтънВасил на 11.

Ани се занимава с финансите във фирмата на мъжа си, но има и фирма за продажба на препарати за избелване на зъбите. Внуците на Анахид не разбират много български, защото в семейството на дъщеря й се говори само на английски. Заради тях и легендарната говорителка на стари години се записала на интензивен езиков курс в Института за чуждестранни студенти преди време.

Ако допреди година се радваше на добро здраве, то семейните драми във фамилията я съсипаха. Анахид преживя два много тежки житейски удара – синът й Димитър Цонев почина внезапно от масивен инсулт през 2016 г.

Тя така и можа да го прежали и във всички свои интервюта споделяше, че синът й много й липсва и не може да преодолее болката от загубата му. Голямата й дъщеря Теодора пък изпадна в тежка депресия и направи опит за самоубийство, след което беше настанена в психиатрична клиника за лечение.

Митко и Теодора са от първият брак на Тачева с актьора Коста Цонев. Той също си отиде от този свят преди девет години, както и вторият й мъж Васил Тачев, който беше голямата любов на Анахид. Заради него се разведе с Коста Цонев, за когото е женена цели два пъти.

Прегледана: 25591

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече