Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Жените на Божков и Пламен Бобоков на ШОПИНГ в Милано (Елена и Христина летели с частния самолет на хазартния бос)

В края на януари частният самолет на Васил Божков Bombardier G1oba1 5000 отлита спешно за Дубай. Машината пристига от Париж и почти веднага излита за Обединените арабски емирства. В самолета е самият Васил Божков, над чиято глава се сгъстяват прокурорски облаци.

Милиардерът има информация, че ще бъде арестуван и ще му повдигнат обвинения, свързани с милиони левове укрити данъци от Националната лотария. Все още не допуска, че атаката срещу него ще бъде толкова яростна, а скоро ще се сдобие с куп обвинения. Предпочита да изчезне временно и да гради защитна стратегия от ОАЕ, пише „Галерия“.

Още повече че е получил уверение от добрия си румънски приятел Джиджи Бекали да се настани в имението му в Дубай. Божков и Бекали се познават отдавна. И двамата са били собственици на футболни клубове, а румънският милионер също като Божков е бил разследван за корупция и дори е лежал в затвора. Българският хазартен бос първоначално крие местонахождението си.

После става ясно, че е в Емирствата, а през това време частният му самолет Bombardier G1oba1 5000 се връща в София. Целта е да отведе две богати съпруги на шопинг в Милано. Едната е Елена Динева, която живее с Божков на семейни начала и е негова дясна ръка в 6изнеса. Именно на Динева хазартният бос се доверява да движи делата му в Швейцария и Великобритания.

Другата е приятелката й Христина Бобокова – съпруга на Пламен Бобоков, един от собствениците на „Монбат“ и „Приста Ойл“. Елена иска да се разведри след напрежението от събитията около Божков и е убедена, че историята ще има щастлив край. Христина, като нейна добра приятелка, се съгласява да й прави компания.

Кризата с коронавируса още не е настъпила и бутиците по улица „Монтенаполеоне“ в Милано са с широко отворени врати за дами с дебели портфейли и крупни банкови сметки. Елена из6ира компанията на Христина Бобокова, защото дамата е интелигентна, образована и различна от повечето милионерски съпруги.

Христина е изкуствовед и куратор, обиколила е всички световни галерии, участвала е в търгове за изкуство. Какво е научила реално от тях, е друг въпрос, защото се оказва близка приятелка с твърде посредствената художничка Ода Жон, която изложи женска фигура, направена от месо и салами, в балната зала на царския дворец и скандализира арт гилдията.

Бобокова дори даде финансово рамо на твърде спорната идея на Ода Жон нейна скулптура да бъде монтирана на различни места в страната. По време на полета, шопинга и вечерите в скъпите ресторанти в Милано двете с Динева обсъждат освен покупките от бутиците на „Диор“, „Шанел“ и „Ермес“, и политическата ситуация и неприятностите на Васил Божков.

Полетът им до Милано, макар и с частен самолет, не остава тайна за службите и прокуратурата. В средата на февруари Елена Динева е задържана и обвинена за участие в организираната престъпна група, ръководена от Божков. Остава под стража 72 часа и я освобождават с рекордна парична гаранция от 1,5 млн. лв. Впоследствие обаче апелативните съдии решават, че трябва да остане за постоянно в ареста, за да не повлияе на свидетелите.

В края на май братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани, разследвани за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци. Държавното обвинение твърди, че срещу тях има доказателства за фиктивен износ на опасни боклуци към Германия, както и за укриване на данъци в особено големи размери.

Впоследствие по-малкият брат Пламен, съпруг на изкуствоведката Христина Бобокова, е освободен от Специализирания наказателен съд с парична гаранция от 1 млн. лв. Атанас все още е задържан и се оттегля от поста изпълнителен директор на компанията за акумулатори „Монбат“. Разследването срещу двамата бизнесмени, чиито имена досега не са били набърквани в никакви съмнителни схеми, за мнозина продължава да е странно и необяснимо.

Дали проблемите им имат нещо общо с полета на Елена Динева и Христина Бобокова до Милано и дали приятелството на двете е случайно, е трудно да се гадае.

Прегледана: 23328

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече