Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Актрисата Мария Статулова в най-личното си интервю: Никога не паднах духом – дори като изплащах кредита на измамница

Тя е снаха на писателя класик Йордан Радичков, звезда на Сатирата и десетки хитови филми, сред които „Да обичаш на инат”, „Маневри на петия етаж”, „Дами канят”, „Адаптация”, „Авантаж” и „Дунав мост”. Тя е Мария Статулова.

Днес легендарната актриса е на 66, но въпреки че е пенсионерка, продължава да живее с любимата си професия. Преди коронавирусът да обърка всичко, тя имаше доста спектакли и турнета. Не се оплаква от кризата обаче. Дори напротив – хока всички останали, които го правят. Смята, че българите сме станали доста мрънкащ народ – бетер като циганите.

Статулова никога не е падала духом. Нито когато са ограбили апартамента й, нито когато изплащала кредит на измамница.

„Бях млада и зелена тогава и ми беше за урок“, разказва снахата на Йордан Радичков пред „Уикенд“. „С Димитър Манчев пострадахме от една, която работеше на пропуска в Сатирата. Излъга ни с Митко, че й трябват спешно пари и ние с него нали сме си добри наивници, й станахме поръчители. И стана една… Платихме по 3000 лв. – общо 6000 лв. върнахме заради нея. Удържаха ни дълго от заплатите“, спомня си Статулова.


Тя няма да забрави и друг случай – когато ограбили апартамента й. Взели само един касетофон и празен куфар, а тя крещяла след тях: „Носорози, тигри, бронтозаври!”. „Така някога правеше и професор Дановски, когато не беше доволен от нас“, разказва с усмивка актрисата.

Прегледана: 12250

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече