Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Ексклузивно! Ето истинската възраст на Лили Иванова (Кръщелното й свидетелство отдавна е изчезнало)

Истинската възраст на Лили Иванова е с две години повече от официално признаваната от нея, узна nie-jenite.

На 24 април певицата е навършила 83 години. Примата на българската естрада е родена през 1937 година, а за официална се смята 1939 година. За 60-годишнината си тя бе удостоена с орден „Стара планина“ през 1999 година.

лили иванова

В официалната си биография – „Истината“, с редактор Мартин Карбовски, певицата пак обяви, че е родена в година, завършваща на 9. В началото на 90-те години обаче самата Лили издаде истинската си възраст.

Тогава темата за ЕГН-то й все още не е болезнена, тъй като не са се появили дебелашките шеги на Слави Трифонов и жълтите вестници. В предаване на БНТ тогава певицата разгръща снимки от миналото си и в един момент казва: :1955 година, тук съм на 18 години“. Това нейно признание съществува на видеозапис и се пази в БНТ.

Да е сгрешила? Възможно е в някаква степен, но едва ли. Факт е, че кръщелното й свидетелство отдавна е унищожено в родния й Кубрат. Ученическите дневници от местната гимназия също са недостъпни.

„Голямата ни дъщеря Магда е родена 1935 година, малката Лили – 1937“, казвал някога и баща й, бай Иван. Знаело се, че разликата между двете сестри е 2 години. Най-вероятно намаляването на възрастта й се е случило по времето на брака й с Янчо Такова, чийто баща Петко Таков бе сред държавните управници.

След време и новата й рождена година се променя – от 1939 на 1942 година, за да може да участва в международен конкурс. Солидарен с таланта й, МВР й издава еднократно такъв паспорт, след което е върнат, пише Минаха години.

Прегледана: 9854

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече