Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Седмичен план за действие: Как да избягаме от капана на пазаруването в последния момент

За да се храним здравословно, трябва да бъдем организирани и да реагираме светкавично, когато графикът го изисква

Балансирането между дома, децата и служебните ангажименти понякога може да се окаже сложна и непосилна задача. Ако наследниците са все още малки, натоварването достига исполински размери. Това неминуемо предизвиква допълнително напрежение и стрес.

Пазаруването е едно от нещата, за които ви трябват сили и концентрация, особено когато имате за цел да се храните здравословно у дома. Има няколко трика, чрез които да подобрите положението и да избегнете една част от ежедневните проблеми.

Предварително планиране: Не е никак сложно за изпълнение. Отделете половин час в един от почивните дни. Спокойно може да използвате рекламните паузи на любимия си филм, за да подготвите семейното меню за седмицата.

Защо е нужно това? Когато решите предварително какво ще подготвите за потушаване на глада в дома ви, ще ви е в пъти по–лесно да определите покупките, необходими за приготвянето му.

Мислете в перспектива. Не се ограничавайте само до утре. Какво да сервирате за бърза закуска? Кой ще обядва у дома? Какво предпочитат всички за вечеря? И така за цялата седмица.

Съставяне на списък: След като уточните горепосочените подробности, изгответе подробен списък на продуктите, необходими за изпълнението на вече одобреното меню. Не пропускайте дори и подправките. Прегледайте щателно шкафовете и предвидете това, което може да се изчерпи през близките дни.

Не се ограничавайте само в планираните продукти. Набавете и необходимото, което знаете, че всички обичат или в случай, че ви се прииска да се поглезите с някоя вкусотия.

Разчитайте на големите вериги: Не си причинявайте стреса и неудобството да обикаляте магазинчета, в които не сте сигурни какво ще откриете. Те може и да са удачни за  бързи покупки в последния момент, но в никакъв случай не са добър вариант за глобалния план, който сте си съставили.

Винаги може да се ориентирате предварително в наличните продукти и промоции от Т маркет брошура, например. Там поне ще бъдете сигурни, че ще откриете всичко необходимо. Другата полза от това е изгодната стойност, за която ще напазарувате.

Може и да оставите по–голяма сума наведнъж, но ако разбиете цените и сравните с другите на пазара, ще се убедите в преимуществата. Малките магазини не винаги могат да се конкурират по цени с крупните вериги.

Пресни продукти: Не рискувайте да купите залежала стока. В големите хипермаркети това е невъзможно да се получи. Огромният клиентопоток сам по себе си изключва подобна възможност. Продуктите се зареждат и проверяват ежедневно, а онези с изтекъл срок се изтеглят незабавно от мрежата.

Когато се подготвите за мащабно пазаруване, едно е ясно. Няма да се ограничите до списъка. И това е добре. Винаги ще се подсетите за нещо важно в движение или ще внесете леки изменения в менюто според седмичните изкушаващи предложения в магазина.

Подготовка за супер бързо хапване: Ако можехме винаги да разчитаме на точен график, това би било страхотно. Но често пъти изниква нещо непредвидено в последния момент, дори и да не е свързано винаги с професионалните ангажименти. Питие с приятелка след неочаквана уговорка, удължаване на престоя в детския кът и какво ли не още. По тази причина, късното прибиране би ограничило възможността за разточително готвене. Подгответе си коз за този момент.

Не е задължително да минавате на сандвичи в подобни екстремни ситуации. Да, бихте могли да поръчате нещо готово. Но много по–вкусно е домашно приготвеното ястие. Подгответе си полуготови или готови консервирани продукти, които с бързото задушаване на няколко зеленчука, могат да се превърнат в кулинарен шедьовър. Свежите салати стават за минути, но месото изисква малко по–дълга обработка.

Набавете си всичко по вкуса ви, което може да послужи за аламинут и бъдете спокойни, че каквото и да изникне, на масата у дома ще има топла, вкусна и питателна храна. И не пропускайте подобни моменти да ви служат като развлечение, за цялото семейство. Нека всички членове да участват с идеи и помощ.

Прегледана: 5069

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече