Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Бившата жена на Бойко лекува Covid-19 в САЩ

Д-р Стела Костова е в окото на бурята в болницата PIH Health – Калифорния

Бившата съпруга на Бойко Борисов – д-р Стела Костова, е в окото на бурята „Коронавирус“ в щата Калифорния, САЩ. Болницата, в която тя работи от дълги години – PIH Health, също има голямо инфекциозно отделение, където вече се лекуват заразени с Ковид-19. Там д-р Костова е лекар по вътрешни болести и e в центъра на събитията.

Преди дни тя изрази опасенията си в социалната мрежа фейсбук, че съдбата на американските медици ще бъде същата като на италианските и със сигурност ще има жертви на заразата от медицинския сектор.

Калифорния, където бившата жена на премиера от дълги години живее, е сред най-засегнатите от коронавируса щати.

Преди седмица губернаторът Гавин Нюсъм нареди на всички граждани да останат по домовете си, за да се противодейства на разпространението на вируса. Калифорния обяви пълна карантина в опит да свали темповете, с които се разраства епидемията там, тъй като е един от районите, където има най-много заболели и най-много жертви.

Там живеят повече от 40 млн. души, а според експертите се очаква половината от населението да бъде заразено.

Болницата, в която д-р Костова работи, е дала официално изявление, че за момента овладява ситуацията, има необходимите консумативи и защитни облекла, но също е отворила дарителска сметка, където се събират средства за допълнително подпомагане на клиниката и медиците, които работят в нея.

Макар да е в Америка, бившата съпруга на Бойко Борисов и майка на единствената му дъщеря Венета следи непрестанно ситуацията у нас. Тя признава, че е притеснена за близките си, най-вече за своята майка Симеонка, която е в напреднала възраст. За щастие, сестрата на Стела – Петя, която също е медицински специалист, е в България и се грижи за възрастната жена, припомня „Ретро“.

Прегледана: 14379

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече