Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

ПОТРЕСАВАЩО! Милица от „Тоника” изнемогва с 250 лева пенсия

Потресаваща новина – Милица Божинова от обичаната група „Тоника“, която е сред най-новите пенсионери, изнемогва с минималните 250 лева пенсия.

Макар да има над 40-годишен стаж, по документи годините ѝ стигнали само за минимума. Въпреки това Божинова не се оплаква, огорчена е само, че тя и доста от колегите ѝ от златните времена на българската музика не могли да докажат стажа си и останали ощетени. „Не е вярно, че не сме си плащали осигуровки, на всички хонорарни сметки има удръжки, аз дори си ги пазя. След демокрацията може и да се е случвало, но по онова време не плащаха на ръка“, коментира изпълнителката.

Въпреки драмите около събиранията и разделите на „Тоника“ неутралната в скандалите Милица продължава да приема участия и да си помага с хонорарите, изкарани от тях. От сцената и любовта към публиката не успяват да я откажат даже тежките житейски премеждия.

Преди 2 години при нелеп инцидент певицата жестоко счупи единия си крак и известно време се придвижваше първо с инвалидна количка, а после с патерици. Травмата, която още се „обаждала“, Милица получила, докато вървяла, облечена с дълга рокля, която настъпила, изгубила равновесие и паднала фатално. После се установило, че имала сериозно счупване, което лекувала, като носила гипс до коляното в продължение на 30 дни.

В последното си тв участие в „Черешката на тортата“ Божинова показа, че годините за нея нямат значение и продължава да е дейна, каквато била и на младини. Освен че е прилежна домакиня, една от основателките на легендарната формация „Тоника“ е и запалена градинарка. Всяка година тя си сеела зеленчуци, а с това си помагала и финансово, защото не давала излишни пари за скъпи ГМО продукти от пазарите и супермаркетите.

Прегледана: 10290

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече