Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Лекар съветва: Дами, не мийте пода с хлор срещу вируса!

Д-р Георги Желев, преподавател в Тракийски университет, доказан специалист в епидемиологията, инфекциозните болести и превантивната медицина, посъветва дамите да не почистват с препарати на хлорна основа като мярка срещу коронавируса. Сред най-популярните хлорни попада „Мистър Пропър”.

„За съжаление, това е една от големите грешки, които потребителите правят в домашни условия. Проблемът идва оттам, че хлорът е токсичен газ, той е използван и като бойно отровно вещество през Първата световна война“, заяви експертът пред presstv.bg.

По думите му хлорът в закрити помещения може да доведе до развитие на асептично възпаление на белия дроб, както и отток на белия дроб, отделно той потиска имунната система.

По този начин човек става по-възприемчив към заразяване и заболяването би протекло в много по-тежка клинична картина.

„Подовете на помещенията са с пренебрежима епидемиологична роля по отношение на заразяването и почистването с тип препарати Белина по-скоро носи вреда, отколкото полза.

Парогенераторите са подходящи, също дезинфектанти, които са нетоксични като четвъртичните амониеви съединения, има изключително много такива на пазара- потребителят може да се ориентира по етикета, много е важно да се знае за тях, че имат остатъчен ефект.

Дезинфектантите на спиртна основа са най-добрият избор, тъй като този липофилен вирус, в рамките на секунди, се разгражда от спирта. Много е важно какво дезинфекцираме, трябва да насочим вниманието си към дръжки на врати и шкафчета, в обществения транспорт – ръкохватки, химикалите в обществените институции, а най-критичната повърхност в бита са мобилните телефони“, казва още специалистът. 

Прегледана: 7803

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече