Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Искра Радева на 69: Няма по-лошо от самотата!

„Не ме е страх от старостта! Но самотата е нещо, което не го пожелавам на никого! Няма по-лошо от това!“, сподели Искра Радева, която на 21 март ще навърши 69, разбра nie-jenite.

Актрисата, ученичка на големия Апостол Карамитев, продължава да тъгува за съпруга си Кирил Станулов, който си отиде от този свят преди 11 години. Радева с горчивина разказва как нямало и месец след като съпругът й починал й предстояло турне. Категорично отказала.

искра радева

Тогава колегите й се възпротивили: „Не, Исе, ще те извади от дупката“. Дълго се чудила и накрая се съгласила. Тя излиза на сцената и след като се прощава с майка си.

Тя и съпругът й създават театър „Искри и сезони“ през 1997 година. А в началото на годината Искра спази традицията, която имала с мъжа си, да си организира ваканция до някоя топла страна.

Към днешна дата тя се грижи за внука си Кристиян, когото определя като „бесен“. „Не мога да го стигна! Но е най-хубавото нещо, което имам“, казва Радева, пише Минаха години.

Актрисата завършила НАТФИЗ въпреки несъгласието на родителите си. Баща й дори спрял да й говори след като щерката кандидатствала в Академията. След това обаче бил горд, макар да успял да види само първата й премиера. В нея тя играла Мария в „Хубавата Мария“ на Дончо Цончев.

Малко след това баща й починал. Радева завършва в класа на Апостол Карамитев. И признава, че никога не го е виждала изморен или изнервен. За нейно съжаление, не успяла да срещне учителя си на сцената или в киното. Актрисата получава първата си роля още в първи курс и това била причина за конфликт с Апостол Карамитев, който смятал, че й е твърде рано за снимки. И дори й забранил, пише Минаха години. Но накрая се съгласил.

Прегледана: 11552

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече